Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yerlesim yerlerinin genel ozellikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.232
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yerleşim yerlerinin genel özellikleri nelerdir?​

Şehirlerin toplumsal yaşama uygun, elverişli bölgesine “Yerleşim yeri” denir. Her yerleşim yeri bir ülkenin parçasıdır ve devlet tarafından korunur, yönetilir. Yerleşim yerleri oralarda yaşayan nüfusun sayısına göre adlandırılmışlardır. Yerleşim birimleri İl, ilçe, kasaba ve köyden oluşur.

Yaşadığımız yerin adı ne?​

İçinde ailemizle birlikte yaşadığımız yerlere ev denir. Evler, salon, oturma odası, mutfak ve banyo gibi bölümlerden oluşur.
Yaşadığımız yerin yöneticisine ne denir?
Yaşadığımız yerin yönetiminden Vali, Belediye Başkanı, Kaymakam ve Muhtarlar sorumludur.
Ankara’nın yerleşim yerlerinin genel özellikleri nelerdir?
26.897 km2’lik bir alana sahip olan Ankara, 39.57 K enlemi ile 32,53 D boylamları arasında yer alır. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 890 m’dir. Doğu yönünde Kırşehir ve Kırıkkale, Batı yönünde Eskişehir, Kuzey yönünde Çankırı, kuzeybatı yönünde Bolu ve Güney yönünde Konya ve Aksaray illeri ile çevrilmiştir.

Ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyet midir?​

– Ülkemizin yönetim biçimi cumhuriyettir. – Cumhuriyet yönetiminde bizim haklarımızı koruyan anayasa bulunmaktadır. – Cumhuriyetten önce ülkemiz padişahlık sistemi ile yönetiliyordu. Cumhuriyet yönetiminde aynı zamanda illerde de yönetimler bulunmaktadır.

Ankara ilinin yer şekilleri ve nüfusu ile ilgili genel özellikleri nelerdir?​

GENEL BİLGİLER.
Ankara şehri hangi Kıtadadır?
AsyaAnkara / Kıta
Ülkemizin ülkemizin yönetim şekli nedir?
Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edildi. – Cumhuriyet yönetiminde halk yöneticileri oy vererek seçer. – Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edildi. – Ülkemizin yönetim biçimi cumhuriyettir.
Kasabalar genellikle nüfus bakımından köyler ile şehirler arasında olan bir yerleşim birimi olmaktadır. Kasabaların bir kısmı ilçeler olduğu içinde yönetici olarak genelde kaymakam bulunmaktadır.
 
Geri
Üst