AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yer ortucu bitkiler ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yer örtücü bitkiler ne demek?​

Yer örtücü bitkiler 0-30 cm boyları arasında, toprak yüzeyinde yoğun bir bitki örtüsü oluşturan, sarılıcı, sürünücü ve yayılıcı bodur bitkilerdir. Odunsu, otsu, yaz-kış yeşil veya yalnız yazın yeşil olan bu bitkiler toprak yüzeyinde çim örtüsü gibi görünür.

Fare kulağı mı çim mi?​

Fare kulağı bitkisi her konuda daha avantajlı konumdadır. Tohumunu elde ettikten sonra, çimlenene kadar olan aşamada, sadece sulama ihtiyacı duyarlar. Ayrıca, çim gibi kısa sürede uzamadan, yıllarca boyları aynı kalabilmektedir.
Fare Kulağı çok su ister mi?
Fare kulağı çimi özellikle yaz aylarında bol su isteyen bir yer örtücüdür. Yaz aylarında sabah erken yada akşam gün batımında bol miktarda sulanmalıdır.

Yer bitkisi nedir?​

Yer örtücü bitkiler renk ve doku özellikleri ile alanda odak noktası ya da vurgu elemanı yaratmak üzere kullanılırlar. Örneğin, teras ya da avluya yerleştirilen yeşil ya da çiçekli yer örtücülerinden oluşan kümeler, cim alanla zarif bir tezatlık teşkil ederek, cim ile döşeme arasında bağlantı sağlarlar.

Mevsimlik bitki nedir?​

Gerçek anlamda mevsimlik bitkiler Tohumdan kolayca yetişen, hızlı büyüyerek 8-12 hafta içinde çiçek verecek kadar gelişim gösteren, bol bol çiçekler açan ve zaten ömürleri 3-6 ay arasında değişen bitkiler gerçek anlamda mevsimlik bitkilerdir. Horoz ibiği, kına çiçeği, kadife çiçeği ve fesleğen en net örnekleridir.
Fare kulağı soğuğa dayanıklı mı?
Uzun süreli donlara dayanıksızdır ancak kısa süreli donlara -10 dereceye kadar üst aksamı dayanım gösterir.

Fare kulağı çimi ne kadar sürede çıkar?​

Fare kulağı tohumu 15 gün içinde çimlenir.

Fare kulağı kaç günde bir sulanır?​

Fare kulağı ekildikten sonra ne yapılır?
Fare kulağı tohumu toprağı hiçbir zaman kuru kalmaması ve sürekli nemli tutulması gereken tohumlardan biridir. Bu nedenle ekildikten sonra çimlenme aşamasına kadar fare kulağı tohumunun toprağının mutlaka nemli tutulması gerekir.
 
Geri
Üst