SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Karamel sos için;
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu krema
1 küçük kase yer fıstığı
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar birinci olarak kekimiz için; yumurta ve şekeri köpük, köpük olana kadar çırpalım. Son olarak sıvı gereçleri ekleyip kuru materyalleri eleyerek, kek karışımını yağladığımız tart kalıbımıza dökelim.
180 derece evvelce ısıtmış olduğumuz fırınımız da 25-30 dakika denetimli bit formda pişirelim.
Pişen kekimiz, birinci sıcaklığını aldıktan sonra, tart kalıbından çıkartıp, üzerine 1 su bardağı süt dökelim.
Kekimiz dinlenirken krem şantisini hazırlayalım. 1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket kremşantiyi kıvam alıncaya kadar çırpalım. Akabinde kekimizin üzerine eşit olarak dağıtıp buzdolabında bekletelim.
Kekimiz dinlenirken karamel sosumuzu hazırlayalım. Birinci olarak 1 su bardağı şekeri tencereye alıp, eritip, rengi yoğunlaşana kadar karıştıralım. Akabinde 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıp, kremasını ekleyelim.
Karamelli sosumuz kıvam alınca yer fıstıklarını ekleyip bir iki dakika daha karıştıralım. Soğuması için bekleyelim (Karamel sosu sıcak dökmeyin lütfen kremşanti erir)
Soğuyan karamel sosumuzu pastamızın üzerine dökelim. 2-3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Karamel sos için;
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu krema
1 küçük kase yer fıstığı
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar birinci olarak kekimiz için; yumurta ve şekeri köpük, köpük olana kadar çırpalım. Son olarak sıvı gereçleri ekleyip kuru materyalleri eleyerek, kek karışımını yağladığımız tart kalıbımıza dökelim.
180 derece evvelce ısıtmış olduğumuz fırınımız da 25-30 dakika denetimli bit formda pişirelim.
Pişen kekimiz, birinci sıcaklığını aldıktan sonra, tart kalıbından çıkartıp, üzerine 1 su bardağı süt dökelim.
Kekimiz dinlenirken krem şantisini hazırlayalım. 1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket kremşantiyi kıvam alıncaya kadar çırpalım. Akabinde kekimizin üzerine eşit olarak dağıtıp buzdolabında bekletelim.
Kekimiz dinlenirken karamel sosumuzu hazırlayalım. Birinci olarak 1 su bardağı şekeri tencereye alıp, eritip, rengi yoğunlaşana kadar karıştıralım. Akabinde 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıp, kremasını ekleyelim.
Karamelli sosumuz kıvam alınca yer fıstıklarını ekleyip bir iki dakika daha karıştıralım. Soğuması için bekleyelim (Karamel sosu sıcak dökmeyin lütfen kremşanti erir)
Soğuyan karamel sosumuzu pastamızın üzerine dökelim. 2-3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Yer Fıstıklı Karamelli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı