- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yer fıstığı kaç günde bir sulanır?
Yer fıstığı tohumu yağmurlama tekniği ile günde bir defa ya da iki günde bir şekilde sulanmalıdır. Yer fıstığı bitkisi yetiştikten sonra susuzluğunu kendisini belli edebilir. Eğer yaprakların koyu bir renk aldığı görülüyorsa bu yer fıstığının susamış olması anlamına gelir. Yağmurlama tekniği ile sulama yapılmalıdır.Yer fıstığı cinsel gücü artırır mı?
Yağ ve tuz oranı yüksek olan yer fıstığı, cinsel hayattaki bütün sorunları yerle bir ediyor. Günde 1 avuç yenilecek bu kuru yemiş bol enerji ihtiva ediyor, cinsel isteği ve gücü artırıyor. Erkeklerde ise başa bela iktidarsızlığa karşı çare oluyor. Ayrıca sperm sayısını da artırıyor.Kabuklu fıstık neye iyi gelir?
İşte yer fıstığının bazı faydaları:
Yer fıstığı su ister mi?
Sulama : Yerfıstığı kumsal topraklarda yetiştirildiğinden, sulama suyuna olan ihtiyacı oldukça fazladır. Yerfıstığı 3 gelişme döneminde fazla miktarda suya ihtiyaç duyar. Yerfıstığı gelişme döneminde en fazla suyu Temmuz ve Ağustos aylarında tüketmektedir. Yerfıstığı tarımında ilk sulama çok önemlidir.Yer fıstığı yemenin zararı var mı?
Fıstık, önemli doymuş yağ minerali kaynaklarındandır. Çok fazla fıstık yemek, normalin üstünde doymuş yağ alımına neden olur ki, bu durumda kalp krizi, inme, damar tıkanlıklığı, sindirim problemleri, tansiyon yükselmesi ve diğer sağlık komplikasyonları ortaya çıkar.Yer fıstığının zararı var mı?
Genel sağlığınıza katkılarına rağmen, yer fıstığı vücudunuzdaki mineral emilimini engelleyebilir. Yer fıstığındaki bir bileşen olan fitik asit, demir, çinko, kalsiyum ve magnezyum emilimini engellemekten sorumludur. Fitatlar zamanla mineral eksikliklerine, bağırsak yolunda tahrişe ve alerjilere katkıda bulunabilir.
Yağı, cinsel gücü ve isteği arttırıyor. Sprem sayısını gözle görülür şekilde çoğaltıp, gebe kalmayı kolaylaştırıyor. Uzmanlar, özellikle kısırlık sorunu yaşayanların çörek otu tüketmesi gerektiğini söylüyor. Çörek otu, cilt ve saç sağlığına da pek çok fayda sağlıyor.
– E vitamini bakımından oldukça zengin olması nedeniyle, cilt sağlığına fayda sağlar. – Kolon ve mide kanserini koruyucu etkiye sahiptir. – Kanserli hücrelerle savaşır. – Düşük oranda kolesterol içerdiği için, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Kabuklu fıstıkta hangi vitamin var?
Bol miktarda polifenolik asit, resveratrol, triptofan, niasin, riboflavin, tiamin, B6 vitamini, B9 vitamini, çinko ve magnezyum mineralleri içerir.
Yer fıstığı hangi şartlarda yetişir?
Yer fıstığı; tropikal ve ılıman iklim bölgelerinde yetişi. Isı ve güneş isteği oldukça fazladır. Aylık ortalama ısı isteği 20 derece kadar ölçülür. Çimlenme döneminde sıcaklığın maksimum 12-13 derece olması gerekir.Yer fıstığı günde ne kadar tüketilmeli?
Yer fıstığı günde ne kadar yenmeli Yer fıstığının faydalarını görebilmek için haftada 4-5 gün 1 avuç tüketebilirsiniz. Eğer fıstık ezmesi şeklinde tüketiyorsanız, şekersiz fıstık ezmelerini tercih etmeye özen gösterebilirsiniz. Böylelikle şeker alımının önüne geçebilirsiniz ve kilo problemlerini önlemiş olursunuz.Fıstık fidanı ne zaman sulanır?
Şubat ayından itibaren, dinlenme döneminin kolayca son bulması için ağaçları haftada bir kez sularlar. Her ağacın 1 metre yakınında olan yarı damlama sulama sistemleri kullanırlar.