AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yer Elmalı Pırasalı Kereviz (Zeytinyağlı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yer Elmalı Pırasalı Kereviz (Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet kereviz ( orta yada küçük uzunluk kâfi olur)
2 adet pırasa
300 gr yer elması
1/2 (yarım) havuç ( küçük uzunluk bir adet)
4-5 adet arpacık soğan
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 portakalın suyu
1 limonun suyu ( portakal ve limon suyu toplamı kadar da ayrıyeten su)
1 adet çubuk tarçın
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber

Yer Elmalı Pırasalı Kereviz (Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce limonlu su hazırlayalım ve kerevizle yer elmalarını temizleyip soyduktan sonra doğrayıp limonlu suda bekletelim.
Tencereye zeytinyağı, çubuk tarçın, kuru soğan, arpacık soğan, küçük doğranmış havuç ve sarımsakları sırayla koyup kavuralım.
Çubuk tarçını bir iki dakika sonra geri alalım. Aromasının geçmesi kâfi. Meşhur pembeleşen soğanlar klasiği
Ardından pırasaları ekleyelim.
Bir iki dakika sonra kereviz ve yer elmasını da ekleyelim.
Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi koyup portakal, limon suyu ve ikisinin toplamı kadar da su ekleyelim.
Ocağın altını kısıp, en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp incecik doğranmış kerevizin yeşil yapraklarından serpelim ve demlenmeye bırakalım.
Zeytinyağlılar tenceresinde soğutulursa lezzeti daha bariz olur. Vitamin deposu nefis yemeğimiz hazır. Çok pratik ve lezzetli de. Dilerseniz servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun ).
Yer Elmalı Pırasalı Kereviz (Zeytinyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst