AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yer degistirme masrafi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yer değiştirme masrafı nedir?​

Yurtiçinde yer değiştirme masrafı memur veya hizmetlinin; a. Kendisi için yurtiçi gündeliğinin yirmi katı, b. Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz), c.
Evini Taşımayana harcırah verilir mi?
Memurun evini taşımaması durumunda süreki görev yolluğunda memura ödenen yer değiştirme masrafının memura ödenmemesi gerekmektedir. Bu şekilde atandığı yere evini taşımayan memura sadece kendisi için yol parası ve yolda geçen süreler için yevmiye ödenmesi gerekmektedir.

Yolluk almak için ne yapmalı?​

Harcırah Kanunu uyarınca bir göreve naklen atanan memur veya hizmetlinin sürekli görev yolluğuna hak kazanabilmesi için yeni memuriyet mahalline fiilen evini ve aile fertlerini nakletmesi gerekmektedir.
Yolluk almak için ikametgah şart mı?
Söz konusu hükümlere göre naklen bir başka göreve atanan memura sürekli görev yolluğu ödenebilmesi için; atandığı yeni görev yerinin memuriyet mahalli dışında olması gerekmektedir. Ancak memuriyet mahalli değiştiği halde ikametgahı değişmeyen memura aile masrafı ödenmesi mümkün değildir.
6245 sayılı Harcırah Kanununun yukarıda belirtilen maddeleri ve Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği eki standart form birlikte değerlendirildiğinde yolluk bildirimlerinin bizzat ilgili memur tarafından düzenlenmesi ve varsa ekli belgelerle birlikte Kanunda belirtilen süreleri de göz önüne alarak görevin …
Tayin olan memurun yol Harcırahını kim öder?
İlgili kanun maddesi ve mahkeme kararı birlikte değerlendirildiğinde naklen başka kuruma atanan memurun harcırahı atandığı kurumunun bütçesinden ödenecektir.

Tayin parası nasıl hesaplanır?​

1) Yevmiye = Bağlı bulunduğun yıl içerisinde günlük maaştır. 2) Yol parası = Tayin çıkan yerin Otobüs parası. ( Net bilgi olarak İlin Belediye Müdürlülüklerinden Rayiç yazısına istinaden. 3) Sürekli Görev Yolluk = Kişinin bulunduğu yıl içerisindeki günlük maaşının 10 katı hesaplanır.
Harcırah parası ne zaman ödenir?
– Gündelik verilecek 180 günün de; – İlk 90 günü için tam, takipeden 90 günü için 2/3 oranında ödenir. Yurtdışında; – İlk 180 gün tam ve takipeden günler için 2/3 oranında ödenir.

Geriye dönük yolluk alınır mı?​

Ödeme emri olmayan kamu alacaklarında geriye dönük talep süresi 5(beş) yıldır. Eğer ödeme emri varsa ve alacak tahsil edilmemiş ise 5 yıl bitiminden sonra mahkeme kararı ile alınabilmektedir.
Kimler yolluk alır?
Harcırah kanununa göre harcırah verilecek Kimseler;
memuriyet mahalli sayılacaktır. Bu hükümlere göre, 6245 sayılı Kanun uyarınca kişinin görev yeri gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden, memuriyet mahalli değişmeyenlere sürekli görev yolluğunun ödenmesine imkan bulunmamaktadır.
Harcırah kanununu kim yürütür?
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Yurtiçi geçici görev yolluğu Kimlere Ödenir?​

Görev yapılan belediyenin mücavir alan sınırları dışında her hangi bir yere geçici olarak görevlendirilen personele geçici görev yolluğu ödenir.
 
Geri
Üst