(Yenilenmiş) Tas Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo et (dana tranç)
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet havuç
2 adet orta uzunluk patates
1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı pul biber (tatlı)
1 çay kaşığı yedi türlü

(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeğin üretimine dana tranç etlerimizi kuşbaşı formunda doğrayarak başlayalım.
Yağ kullanmadan ısıttığımız yapışmaz tenceremize etlerimizi alıp süratlice kavuralım.
Renkleri dönen etimize sıvı yağ ek edip kavurmaya devam edelim.
Pişmeye başlayan etimize bir tutam tuz ekleyerek ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Etlerimiz pişerken patates ve havuçları soyup etlerle birebir boyutta doğrayalım.
Soğanı yemeklik olarak ince ince kıyalım ve dondurucudan bir çay bardağı bezelye çıkaralım.
Etlerimizin köpüğünü alarak suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken etlere havuçları ekleyerek düzgünce kavuralım.
Havuçların rengi dönünce kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar pembeleşince patatesleri ekleyelim. Patatesler de yavaşça kavrulunca bezelyeleri ek edip karıştıralım.
Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
Pişirme sürecini denetimli bir biçimde yapıp yemek kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra etin ve patatesin pişip pişmediğini denetim edelim.
Her ikisi de pişmişse; kekik, tuz ve başka baharatları ekleyip yemeğimizi bir iki dakika kadar daha kaynatarak tatlandıralım.
Püf noktaları etimiz taze değilse birinci pişirme sürecinde düdüklü tencere kullanabiliriz.
Bezelyeler dondurulmuş değil de konserve ise yemeğin pişmesine 3-4 dakika kala eklemeliyiz.
Orijinal tas kebabına sarımsak da konur ve sadece tuz ve kekikle tatlandırılır. Fakat yemeğin bu formda daha lezzetli olduğu konusunda hayli iddialıyım. Afiyet olsun.
(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst