Yenilemeler ne demek Turkce?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yenilemeler ne demek Türkçe?​

İşletmede olan bir teçhizatda bazi bölümlerin değiştirilerek o teçhizatın yeni özellikler kazanıcak şekilde yenilenmesi.

Eski bir şeyi yenileme ne demek?​

Yenileme; kullanılamaz hale gelmiş olan ya da eskimiş herhangi bir nesnenin yeniden düzenlenmesi işidir.
Yenilemenin diğer adı nedir?
Yenilenme (Rejenerasyon), bazı doku ve hücrelerinin yenilenmesi ya da verilen kayıpların tekrar yerine konmasına verilen addır.
Türkçede yinelemeler ne demektir?
Tekrir (Yineleme): Sözün etkisi güçlendirmek için sözcük ya da söz grubunu yineleme sanatıdır. Örnekler: “Ey varlığı varı var eden var ! Yok yok sana yok demek ne düşvar.”

Paragrafta yenileme ne demek?​

Paragraf sorularında yineleme ne demek? Sözün etkisini güçlendirmek amacıyla, anlamın yoğunlaştığı sözcük ya da sözcük öbeğini art arda yinelemektedir. Diğer bir tanım ise: Anlatımın etkisini güçlendirmek için bir sözcüğü ya da sözcük grubunu art arda tekrarlamaya tekrir denir.

Ingilizce yenileme ne demek?​

“yenilemek” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 54 sonuç renovate f. renew f. modernize f.
Küfe nedir ne anlama gelir?
Küfe kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde şu şekilde açıklanmaktadır: – Genellikle söğüt ya da başka ağaç dallarından örülen, yük taşımaya yarayan dayanıklı ve kaba sepet.
Küfe planı nedir?
Kûfe plan tipinde harim, enlemesine veya derinlemesine dikdörtgen planlıdır düz şekilde konumlanan ayaklarla taşınan düz bir çatıyla örtülmektedir. Genelde harim önünde revaklı bir avlu olur. Büyük Selçuklu devletindeki dört eyvan geleneğinin devamı niteliğindedir.
yürüyemeyecek derecede sarhoş olmuş insanlar için kullanılır. sık kullanılan ve tercih edilen bi terim değildir, ben şahit olmadım şimdiye kadar kullanıldığına. eski zamanlarda sarhoşların, hamal sırtındaki küfe’ye koyulup taşınmasından sonra halk arasında bu deyim oluşmuştur düşünürsem.
 
Geri
Üst