AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeniden yapilanma sureci nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.050
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yeniden yapılanma süreci nedir?​

Yeniden yapılanma işletmelerin rekabet şartları gereği veya işletmelerin faaliyetleri sırasında gerçekleşen aksaklıkları gidermek amacıyla gerçekleştirmiş oldukları düzenlemelerdir. İşletmeler içerisinde karar alma birimi olan genel kurul veya yöneticiler tarafından işletmelerde yeniden yapılanma süreci başlatılabilir.

Yapılanması ne demek?​

Yapı özelliği kazanmak, oluşmak.
Şirketlerde Yeniden Yapılandırma nedir?​
Yeniden Yapılandırma, borçlunun ödeme zorluğu veya imkansızlığına düşmesi halinde, resmî kurumlar nezdinde ya da gayri resmi olarak doğrudan alacaklılar ile karşılıklı müzakerede bulunarak mevcut borç tutarı veya ödeme planı üzerinde borçlu lehine yapılan düzenlemelerdir.

Iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması nedir?​

Iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması nedir?
İş Süreçleri Yeniden Yapılandırma, süreçlerin yeniden tasarlanarak verimlilik, süre ve kalitede iyileştirme sağlanmasıdır. Mevcut süreçleri iyileştirerek elde edilen değerin artırılması hedeflenir. Süreçleri sayısallaştırmalı, iyileştirilebilecek alanları belirlemelidirler.

Yapılandırma ne demek anlamı?​

Yapılandırma ne demek anlamı?
1. Düzenlemek: “Bu işi tekrar yapılandırmalıyız.” 2. Oluşturmak: “Bulunduğu yere göre yapılandırılmış.”

Yapılandırmak ne demek TDK?​

tdk’ya göre; yapılı duruma getirmek, oluşturmak, düzenlemek anlamındadır.

Operasyonel yeniden yapılandırma nedir?​

Operasyonel yeniden yapılandırma ise, kurumsal yönetimin iyileştirilmesi, birleşme ve devralma, bölünme, bir şirketin borçlanılarak satın alınması, şirketin bir bölümünün satılması, ana şirkete bağlı şirket arasında hisse senedi takası, şirketin bazı birimlerinin satılması veya karlı olmayan birimlerinin kapatılması.
Borç yapılandırması için nereye başvurulacak?​
Hazine ve Maliye Bakanlığının tebliğine göre, düzenlemeden yararlanmak isteyen mükellefler borç yapılandırma başvuruları Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet adresinden ya da e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

Değişim mühendisliği Reengineering nedir?​

Değişim mühendisliği Reengineering nedir?
Değişim mühendisliği (reengineering) Maliyet, kalite, hizmet ve hız gibi çağımızın en önemli performans ölçülerinde çarpıcı gelişmeler yapmak amacıyla, iş süreçlerinin temelden yeniden düşünülmesi ve radikal bir şekilde yeniden tasarlanmasıdır.

SGK prim borcu yapılandırma ne demek?​

SGK prim borcu yapılandırma ne demek?
Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 1 Kasım 2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30 Nisan 2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Yeniden yapılandırma ne demek?​

“Yeniden yapılandırma” terimi, finansal borçların yeniden yapılandırılmasını (borç vadelerinin ve faiz ödemelerinin şirketin fiili ve gelecekteki nakit akışlarına uyarlanmasını) kapsar.
Yeniden yapılanma süreci teknolojik gelişmelerin artması ve sosyo-kültür yapısının farklı bir ivme kazanması sonucunda işletmelerin buna bağlı olarak değişim gösterme, farklılık yaratma çalışmalarının tümünü kapsamaktadır.

Yeniden yapilanma ne demek?​

Yeniden yapı landırma bir işletmenin çeşitli iş alanlarının ve/veya finansal yapısının değiştirilme sini ifade eder.(HİTT, 1997, s.305.)
Bir işletme neden başarısız olur?​
İşletmenin başarısız olmasının nedeni çoğunlukla işletme sahibinin işini kurma nedeniyle bağlantılıdır. Çok para kazanmak, kendi işlerini kurduklarında aileleriyle daha fazla zaman geçireceklerini düşünmeleri, kendi patronu olmak istemeleri bu nedenlerden sayılabilir.

İşletmelerin proje ve yatırım döneminde başarısız olmalarına neden olan faktörler nelerdir?​

İşletmelerin proje ve yatırım döneminde başarısız olmalarına neden olan faktörler nelerdir?
İşletmelerde içsel başarısızlığın finansal nedenleri, yetersiz işletme sermayesi ve aşırı derecede kısa vadeli borçlanmadır.

Kurumsal yeniden yapılandırma ne demek?​

Kurumsal yeniden yapılandırma ne demek?
Kurumsal yeniden yapılandırma tanım itibariyle, bir firmanın değerinin artırılması için mali yapısında, yönetim veya mülkiyetinde veya ticaret portföyünde firmanın hissedarları ve alacaklıları bakımından yapılan köklü değişikleri ifade etmektedir.

Yeniden yapılandırıcı ne demek?​

eskimeye, çürümeye yüz tutmuş her türlü yapının, alt yapısından başlayarak elden geçirilmesi etkinliği. örn: trt’nin yeniden yapılandırılması. istanbul yaklaşımı kapsamında devamında itfa planına bağlama eylemi gerçekleşen yapılandırma.

Finansal başarısızlık örnekleri nelerdir?​

İflas kavramını da içerisine alan finansal başarısızlık kavramı; alacaklılara borçların ödenmemesi, tahvil faizlerinin ve anaparasının ödenmemesi, karşılıksız çek yazılması, firmaya kayyum atanması veya işletmenin üç yıl üst üste zarar etmesi şeklinde tanımlanmıştır (Aktaş, 1997; 6). Finansal başarısızlığı, işletmenin …
Kurum yapılanması ne demek?​
Kurumsal yapılanma; vizyonun, kurumsal stratejinin ve üst yönetimin niteliğinin sorgulanması ile başlar. Türkiye’de kurumsal yapılanma gereksinimi çoğunluk ile finansal sorunların baş göstermesi ile fark edilir.

Yapılandırma ödeme ne demek?​

Yapılandırma ödeme ne demek?
Borç yapılandırması ne demek? Bankalar müşterilerinin bütçesine uygun vadelere bölerek yapılandırma imkânı sunacak. Bankalar hesaplamada kredi katının ödenmemiş toplam borcu, taksitli alışverişlerin toplam borcuyla birlikte yapılandırıyor. Yapılandırmada ise kalan vade, ödenmiş borcun hesaplamasında dikkate alınıyor.

Yapılandırılmış ne demektir?​

Yapılandırılmış ne demektir?
 
Yeniden yapılanma süreci bir işletmenin faaliyetlerini veya yapılarını değiştirmesi, düzenlemesi ve iyileştirmesi anlamına gelir. Bu genellikle işletmenin rekabet şartlarına uyum sağlamak, verimliliği artırmak veya mali zorluklarla başa çıkmak için gerçekleştirilir. İşletmeler, genel kurulları veya yöneticileri aracılığıyla yeniden yapılanma sürecini başlatabilirler.

Yapılanması terimi, bir şeyin bir yapıya veya düzene sahip olması anlamına gelir. Yapılanma, bir sistemin düzenlenmesi, bir yapı haline getirilmesi veya oluşması anlamına gelir.

Şirketlerde yeniden yapılandırma, borç ödemelerinde zorluk yaşayan borçluların, resmi veya gayri resmi olarak alacaklılarla görüşerek borç tutarlarında veya ödeme planlarında düzenlemeler yapması sürecidir.

İş süreçlerinin yeniden yapılandırılması, süreçlerin tekrar tasarlanarak verimlilik, süre ve kalitede iyileştirme sağlanmasıdır. İşletmeler, süreçleri sayısallaştırarak ve iyileştirilebilecek alanları belirleyerek değeri artırmayı hedefler.

Operasyonel yeniden yapılandırma, kurumsal yönetimin iyileştirilmesi, birleşme ve devralma, bölünme, birim satışı gibi operasyonel düzenlemeleri içerir.

Borç yapılandırması için başvurular, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği tebliğ çerçevesinde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Değişim mühendisliği (reengineering), iş süreçlerinin radikal bir şekilde yeniden düşünülerek tasarlanması ile maliyet, kalite, hizmet ve hız gibi performans ölçütlerinde çarpıcı gelişmeler yapmayı amaçlar.

SGK prim borcu yapılandırması, prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını belirli şartlar altında yapılandırarak ödeme kolaylığı sağlar.

Yeniden yapılandırma, genel olarak finansal borçların, işletmelerin değişen ihtiyaçlarına ve şartlarına uygun hale getirilmesini ifade eder. Bu süreç, teknolojik gelişmeler ve sosyo-kültürel değişimlerin etkisiyle işletmelerin değişim ve gelişim ihtiyacını karşılamayı amaçlar.

Kurumsal yeniden yapılandırma, bir firmanın hissedarları ve alacaklıları bakımından mali yapısında köklü değişikliklerin yapıldığı süreci ifade eder.

Yeniden yapılandırıcı, çeşitli yapıların alt yapılarından başlayarak elden geçirilmesini sağlayan bir etkinlik olarak tanımlanabilir.

İşletmelerin proje ve yatırım döneminde başarısız olmalarının nedenleri arasında içsel başarısızlığın finansal sebepleri, yetersiz işletme sermayesi ve aşırı derecede kısa vadeli borçlanma yer alabilir.

Son olarak, yapılandırılmış terimi, özellikle borç yapılandırması gibi finansal terimlerde kullanılarak borç veya ödemelerin belirli bir düzene göre tekrar yapılandırılmasını ifade eder. Bu şekilde yapılandırılmış borçlar, ödemeler öngörülen vadelere ve plana göre yapılarak daha düzenli hale getirilmiş olur.
 
Geri
Üst