AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeniden uretim ne demek?

Editör

Yeni Üye

Yeniden üretim ne demek?​

“Yeniden üretim” deyince akla üretimin yenilenmesi, var olanın kendini yenilemesi, sürdürmesi, sürekli bir döngü, sürekli bir hareket gelir. Toplumsal yaşamın da kendini sürdürebilmesi için toplumsal yaşamın temeli olan üretim sürecinin durmadan, sürekli kendini yenileyerek sürdürmesi gerekir.

Yorumlayıcı yeniden üretim kavramı kime ait?​

Kavram, Marx tarafından kapitalist üretim ilişkilerinin doğasını açıklamak için geliştirilmiştir (1). Yeniden üretim kapitalist üretimin sür- mesinin koşullarının yeniden üretimini ve oluşturulmasını içerir.

Toplumsal yeniden üretim ne demek?​

Toplumsal yeniden üretim ne demek?
Toplumsal yeniden üretimi, en iyi, yaşamı yaratmak, yaşamın idame ettirilmesini ve yeni kuşaklara aktarılmasını sağlamak için gereken faaliyetler ve kurumlar olarak tanımlayabiliriz.

Kentsel yeniden üretim ne demek?​

Dolayısıyla belirli bir kentsel alan üzerine düşünme pratiği öznel bir yeniden üretim süreci olarak ortaya çıkacak ve fikir üretimini kendiliğinden tetikleyecekti. Bu anlamda deneysel olarak nitelendirilebilecek bir pratiği oluşturmak amaçlandı.

Eğitimde Yeniden üretim Nedir?​

Yeniden üretim kuramında, eğitimde, bireylerin içinde yer aldığı sınıf, aile ve okul ile kurulan bir zincir ile toplumsal hiyerarşi yaratılmaktadır. Bu hiyerarşinin yeniden üretimi ve yayılması sağlanmaktadır. Sosyal sınıfların yeniden ve yeniden üretildiği görüşü yer almaktadır.

Üretim kabaca ne demektir?​

Üretim kabaca ne demektir?
Üretim; insan ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmetlerin miktarını ya da faydalarını artırmaya yönelik çabalar olarak tanımlanabilir. Bu sebeple üretim, imalat kavramından ayrılır; zira imalat, üretimden farklı olarak sadece bir malın sayısını ya da faydasını arttırma çabasıdır.

Diferansiyel mekan nedir?​

Diferansiyel mekan farkların üretildiği ve yeniden üretilebildiği mekandır.

Genişletilmiş yeniden üretim nedir?​

Marksist kuramda değişmeyen sermaye ve değişken sermayeye yapılan katkılar sonucu emeğin sömürü derecesinin yükseltilmesi yoluyla mevcut üretim değerinin aşılmasına olanak veren üretim.

Pierre Bourdieu yeniden üretim nedir?​

Pierre Bourdieu yeniden üretim nedir?

Pierre Bourdieu'nun yeniden üretim kavramı, sosyal yapının ve kültürel normların nesilden nesile aktarılmasını ve devamlılığını ifade eder. Bourdieu'ya göre, bireyler sosyal yapının içinde bulundukları konumu ve kültürel sermayelerini geçmişten aldıkları miras ile korurlar ve yeniden üretirler. Yani, toplumsal yapı ve kültürel normların devamlılığı, bireylerin sahip oldukları sermayelerini miras alma ve aktarma sürecine dayanmaktadır. Bourdieu'nun yeniden üretim kavramı, toplumsal düzenin nasıl korunduğunu ve aktarıldığını anlamak için önemli bir araç olarak kullanılır.

Geri