AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeniden imalat ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yeniden imalat ne demek?​

“Yeniden üretim” deyince akla üretimin yenilenmesi, var olanın kendini yenilemesi, sürdürmesi, sürekli bir döngü, sürekli bir hareket gelir. Toplumsal yaşamın da kendini sürdürebilmesi için toplumsal yaşamın temeli olan üretim sürecinin durmadan, sürekli kendini yenileyerek sürdürmesi gerekir.

Kentsel yeniden üretim ne demek?​

Dolayısıyla belirli bir kentsel alan üzerine düşünme pratiği öznel bir yeniden üretim süreci olarak ortaya çıkacak ve fikir üretimini kendiliğinden tetikleyecekti. Bu anlamda deneysel olarak nitelendirilebilecek bir pratiği oluşturmak amaçlandı.
Sanatta yeniden üretim ne demek?
OLARAK YENİDEN ÜRETİMİ Appropriation sanatında, bir eserin başka bir sanatçı tarafından yeniden üretilme- si, kendileme kavramını var olan eserler üzerinden sanat ile ilişkilendirmektedir.
Yorumlayıcı yeniden üretim kavramı kime ait?
Kavram, Marx tarafından kapitalist üretim ilişkilerinin doğasını açıklamak için geliştirilmiştir (1). Yeniden üretim kapitalist üretimin sür- mesinin koşullarının yeniden üretimini ve oluşturulmasını içerir.

İmalat demek ne demek?​

İmalat (İngilizce: manufacturing), bir hammaddeyi veya yarı mamülü işleyerek bir sanayi ürünü, bir mal üretme işlemlerinin bütününe denir.

Diferansiyel mekan nedir?​

Diferansiyel mekan farkların üretildiği ve yeniden üretilebildiği mekandır.
Genişletilmiş yeniden üretim nedir?
Marksist kuramda değişmeyen sermaye ve değişken sermayeye yapılan katkılar sonucu emeğin sömürü derecesinin yükseltilmesi yoluyla mevcut üretim değerinin aşılmasına olanak veren üretim.
İmalatçı kime denir?
Hammaddeleri işleyip ürün imal eden kişilere imalatçı denir.

İmalat yapmak ne demek?​

İmalat, hammadenin, makina, teçhizat, emek gibi üretim faktörleri kullanarak ve çeşitli üretim süreçlerine tabi tutularak yarı mamul ve mamule dönüştürülmesi ve nihai tüketicinin kullanımına hazır hale getirilmesi sürecidir.

Geri