Yeni yil Mi yeni yil mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yeni yıl Mı yeni yıl mı?​

Türk Dil Kurumu (TDK) verileri doğrultusunda “yeni yıl” sözcüğünü ayrı şekilde yazmak gerekmektedir.

Beş yüz yıl nasıl yazılır?​

Bu nedenle de yazımı karıştırılmaktadır. Her kelimenin doğru yazım şekli olduğu gibi yüz yıl kelimesinin de doğru bir yazımı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu’nun yapmış olduğu açıklamaya göre kelimenin doğru yazımı birleşik olarak yazılmasıdır. Yani kelimenin doğru yazımı “yüzyıl” şeklindedir.
TDK’ye Göre Yıl Dönümü Nasıl Yazılır? Yıl dönümü kavramı TDK’ye göre ayrı yazılmalıdır. ”Yıldönümü” şeklinde bitişik yazılışı yanlış bir yazılış olmaktadır.
99 yıl dönümü nasıl yazılır?
Bu kelimenin yıl dönümü mü, yıldönümü mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yıl dönümü şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.
Yeni yıl a nasıl yazılır?
Bu sözcük için doğru yazılış hali, ‘Yeni yıl’ olarak ayrı ele alınmış görünümüdür. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle beraber ele alınmış olan bu sözcük, ayrı şekilde yazılmalıdır. TDK’ya Göre Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır? Türk Dil Kurumu verilerine göre bu kelime ayrı şekilde yazılmalıdır.

Yüz yıllarca nasıl yazılır?​

Bu kelimenin yüzyıl mı, yüz yıl mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yüzyıl şeklinde olmalıdır.

15 yy ın nasıl yazılır?​

Türk Dil Kurumunun resmi açıklamalarına göre “yüzyıl” kelimesi bitişik olarak yazılır. Asır ya da içerisinde yaşanılan zaman dilimi anlamlarına gelen yüzyıl, zaman zaman kısaltılarak da kullanılabilir. Kısaltma biçiminde kullanılması halinde “yy” biçiminde yazılır.
Çekimli eylemlerden sonra gelen “ki”ler ayrı yazılır: (Eylem çekimine giren, zaman eki alan eylemlere, çekimli eylem denir.) Anladım ki artık beni sevmiyorsun. Görülüyor ki işler yolunda gidiyor. Bir de baktım ki çevremde kimseler kalmamış.

Geri