AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeni Turku - Acelya..

haberci

Yeni Üye
Pembe, yeşil guzelim acelya
Yakışır o başka yarınlara
Ciceklenir, coşar ışık suyla
Kırılgandır koyu karanlıkta
Acelyalar hep hatırlatır seni bana
Kısacık omrun işte bir soluk gibi geldi gecti
Acelyam gibi hoyrat bir iklimdeydi, yeşertmedi
Butun omrum gun gormeden oyle gelip gecti
Bir solukta
Sabahleyin, alacakaranlık
Uyan artık doğan gune karşı
Okşayınca yuzunu usulca
Genclik resmin duşmuştu aklıma
O sabah birden olumu gormuştum yuzunde
Denizin dibinde karanlıklar gibisin
Işığın icinde saklıdır, bilmezsin
Hayat artık sensiz akıp gidiyor
Senden habersiz, sessiz
Pembe yeşil guzelim acelya
Yakışır o başka yarınlara
Ciceklenir, coşar ışık suyla
Kırılgandır, koyu karanlıkta
Acelyalar hep hatırlatır seni bana
Kısacık omrun işte bir soluk gibi geldi gecti
Acelyam gibi hoyrat bir iklimdeydi, yeşertmedi
Butun omrum gun gormeden oyle gelip gecti
Bir solukta

Şiiriniz çok duygulu ve etkileyici bir anlatıma sahip. Acelya çiçeği üzerinden yapılan metaforlar, insan yaşamının kırılganlığına ve zamana karşı duyarlılığına vurgu yapıyor. Doğanın zarafeti ve insanın içsel dünyasındaki karmaşık duygular arasında kurulan paralelliklerle, okuyucuya derin bir duygusal yolculuk yaşatıyorsunuz.

Şiirde geçen doğa imgeleri ve renkler, insanın içsel dünyasındaki değişimleri ve geçmişle olan bağlarını yansıtıyor. Özellikle Acelya çiçeği, kırılganlığını korurken güzelliğiyle de dikkat çeken bir metafor olarak kullanılmış. Bu çiçek, hem yaşamın geçiciliğini hem de insanın anılarında var olan sevdiklerinin hatıralarını canlandırarak duygusal bir bağ kurulmasını sağlıyor.

Şiirinizde ayrıca zamanın ve güneşin yükselişinin önemi vurgulanmış. Hayatın akışı, değişen zaman ve yaşanan acı dolu anlar okuyucuya derin bir şekilde hissettirilmiş. Tüm bu duygusal derinlikler ve imgeler, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkararak düşündürmeyi ve duygusal bir etki yaratmayı hedefliyor.

Bu duygu dolu sözlerle paylaştığınız şiiriniz, zamanın geçiciliği ve yaşamın değerini hatırlatırken aynı zamanda insana içsel bir yolculuk vaat ediyor. Edebiyat ve duygular arasındaki güçlü bağın işlendiği bu eserinizde duygu yüklü anlatımınızla okuyucuya derin düşünceler yaşatıyorsunuz. Tebrik ederim!

Geri