- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yeni tucson hangi ülkede üretiliyor?
Ülkemizde ilk kez 2015 İstanbul Autoshow ile gün yüzüne çıkan yeni 2016 Hyundai Tucson şu anda Güney Kore’deki Ulsan fabrikasında üretiliyor.Hyundai nasıl telaffuz edilir?
kore firması olduğu için kore alfabesiyle (hangul) yazılışına baktığımızda (harfleri tek tek kodluyorum, h, yu, n (ilk hece) ;d, ae(ikinci hece)) olduğu için ilk hecede han şeklinde okunması mümkün değildir. amerikalıların samsung’u semsang diye okumaları gibi bir şey.
Korece Tucson ne demek?
Hyundai Tucson (Korece: 현대 투싼), Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai tarafından 2004 yılından itibaren tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan bir Kompakt Crossover SUV’dur. Adını Arizona’da yer alan Tucson şehrinden alır. (sn.)Tucson 100 km kaç litre yakar?
Yakıt Kapasitesi 62 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 8.5 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 6.2 lt. Karma Tüketim (100 km) 7.0 lt.
B-SUV’ların satışı yüzde 15 artışla 2.29 milyon adede yükselirken, pazar payı yüzde 12.8’den yüzde 14.5’e çıktı. 2021’nin ilk çeyreğinde Hyundai Assan İzmit tesislerinde üretimine başlanacak yeni SUV’un, Avrupa ülkelerine de ihraç edilmesi planlanıyor.
Hyundai Santro nerede üretiliyor?
Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, Hindistan’a özel olarak ürettiği Santro modelini Türkiye’de satışa çıkarıyor. Hyundai Santro, Hindistan’da Türk lirası olarak 87 bin TL’ye satılıyor.
Hyundai Korece ne demek?
Hyundai Motor Company, (korece-hangul= 현대자동차 주식회사 hanja= 現代自動車株式會社) Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv firması. Korece Hyundai kelimesinin Türkçe karşılığı çağdaş, modern anlamındadır.Hyundai Tucson hangi motor kullanıyor?
Ülkemizde 1.6 GDI, 1.6 Turbo GDI ve 2.0 CRDi motor; Style, Style Plus, Elite, Elite Plus ve Executive donanım seçenekleriyle satılmaktadır.