AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeni tasinilan eve ikametgah nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yeni taşınılan eve ikametgah nasıl alınır?​

Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.
Adresin boş olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yapılan incelemede, işlem anında, bildirime konu olan adreste kayıtlı kişi bulunmadığı tespit edilirse, o adres ”boş adres” olarak tanımlanmaktadır. Boş adrese adres bildiriminde herhangi bir belge talep edilmez ve ilgilinin bildirimi yeterlidir. Genel kural budur.
Yeni adres değişikliği nasıl yapılır?
İkametgah adres değişikliği için 2 farklı yöntem vardır. Bunlardan biri Nüfus Müdürlükleri, bir diğeri de e-Devlet sistemidir. Nüfus Müdürlükleri şubelerine giderek adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Yapacağınız değişiklik işlemi doğrultusunda size değişikliğin olduğunu gösteren belge verilecektir.

Yazlık ikametgah adresi nasıl alınır?​

Geçmişte sadece muhtarlıklardan alınan ikametgah belgesini, günümüzde Nüfus Müdürlükleri ve e-Devlet yoluyla da almak mümkün. Müdürlüklerden nüfus cüzdanınızla alabileceğiniz ikametgah belgesini, e-Devlet uygulaması ile sıra beklemeden ve zaman kaybı yaşamadan edinebilirsiniz.
Aparta ikametgah alınır mı?
Apartlarda da bir o kadar kaldığını düşünürsek öğrencimizin yaklaşık üçte biri yurt ve apartlar da kalıyor. Lakin ikametgah konusuna sıra gelince, birinci derece ikametgah adresi yurtlar ve apartlar verilemiyor.
Bir adreste kaç kişi ikametgah edebilir?
MADDE 9 – (1) Yerleşim yeri, bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir. Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
değişiklik için nüfus müdürlüğüne gittiğinizde kiracı iseniz kira kontratı ya da adınıza fatura yeterli olurken mal sahibi iseniz ve binanın iskanı alınmış ise tapu fotokopisi ile yok eğer iskan henüz alınmamış ise yine mecburen üzerinize kayıtlı fatura ile işlem yapabilirsiniz.
İkametgah olmazsa ne olur?
Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 128 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 2673 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.
 
Geri
Üst