Yeni sunnet olan cocugun pipisi nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yeni sünnet olan çocuğun pipisi nasıl olur?​

Bazı çocukların sünnet derisi pipisinin baş tarafına yapışıktır. Sünnetten sonra bu çocuklarda pipinin baş tarafında, sulanma, şişlik ve küçük yara şeklinde sarımsı akıntılı kabuklanmalar oluşabilir ve bu durum yapılan bakımla zaman içinde geçmektedir. İyileşme süreci ve yaranın durumu çocuktan çocuğa değişir.

Sünnet sonrası kabuklanma nasıl geçer?​

Genellikle sünnet derisi yapışık olan çocuklarda iyileşme kabuk şeklinde olur. Bunun çabuk olması için günlük ya da gün aşırı duş, pipinin iyileşmesini kolaylaştırıcı kremler öneririz. Yara kabuğu geçtikten sonra yaklaşık 1 hafta -10 gün sonra denize gidebilir düzeye gelir.
Sözlükte sünnet kelimesinin terim anlamı ne?
Sözlükte “izlenen yol, yöntem, örnek alınan uygulama, örf ve gelenek” mânalarındaki sünnet kelimesinin terim anlamı fıkıh, fıkıh usulü, hadis ve kelâm ilimlerinde farklılıklar göstermekle birlikte bunların hepsi Resûl-i Ekrem’le ilişkili olma veya onun yolunu izleme noktasında birleşir.
Sünnetin kaynaklık değeri nelerdir?
Sünnetin kaynaklık değerini belirleme bağlamında Hz. Peygamber’in Kur’an’ın ifadesiyle hem bir beşer olduğu hem de vahiy alma özelliğine sahip bulunduğu dikkate alınıp (el-Kehf 18/110; Fussılet 41/6) İslâm âlimlerince belirli ayırımlar yapılmıştır.

Ön derisi kesilmemiş veya sünnet olmamış?​

Ön derisi kesilmemiş (sünnet olmamış), 30 yaşındaki Güney Avrupalı bir erkeğin erekte olmamış ve olmuş penis şekli. Ön deri, genellikle penis başı olarak bilinen glans bölgesini kaplar ve ereksiyon sırasında gerilerek görünmez hale gelir. Ön derinin uzunluğuna bağlı olarak ereksiyon sırasında penis başını kaplama miktarı da değişebilir.

Kur’ân-ı Kerîm’de sünnet nedir?​

Kelâm ilminde sünnet “Hz. Peygamber ve ashabının itikad ve amelde takip ettikleri yol” anlamındadır (aş.bk.). Kur’ân-ı Kerîm’de sünnet kelimesi iki yerde çoğul şekliyle (sünen) olmak üzere on altı defa geçer.
 
Geri
Üst