Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yeni sinav sistemi nasil olacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yeni sınav sistemi nasıl olacak?​

YENİ SINAV SİSTEMİ NEDİR? Yükseköğretim Kurulu, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını duyurdu. Ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak.

Yks1 yks2 nedir?​

Yks1 yks2 nedir?
YKS yani açılımı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı, üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlanmış bir sınavdır. Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi TYT, 2.oturum Alan Yeterlilik Testi AYT ve 3.oturum ise Yabancı Dil Testi YDT olarak geçmektedir.

TYT kaçıncı sınıf konularını kapsıyor?​

TYT’de genellikle 9 ve 10.sınıf konuları yer almaktadır. AYT’de ise daha çok 11 ve 12.sınıf konuları yer almakta. Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve 40 Sosyal Bilimler-2 sorusu çıkmaktadır.

Yeni üniversite sınav sistemi 2022 nasıl olacak?​

Yeni üniversite sınav sistemi 2022 nasıl olacak?
2022 YKS’den itibaren özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için adayın TYT puanının hesaplanması gerekecek. Yani özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adayların 2022-YKS’ye başvuru yapmaları zorunlu olacak.

4 yıllık üniversite için TYT şart mı?​

Arkadaşlar yeni sisteme göre artık TYT ile sadece 2 yıllık önlisans TYT bölümleri ve yetenek sınavı gerektiren bölümler alım yapmaktadır. Bazı Yetenek sınavı ile alan bölümler 4 yıllıktır. Eğer başarılı olursanız sadece TYT sınavı ve yetenek sınavına girip 4 yıllık bölüm okumuş olursunuz.

2 yıllık üniversite okumak için TYT yeterli mi?​

2 yıllık üniversite okumak için TYT yeterli mi?
Hayır. TYT ile sadece 2 yıllık önlisans bölümlerine ve yetenek sınavı ile alan bölümlere yerleşebilirsiniz. 4 Yıllık Lisans bölümleri için AYT veya YDT sınavlarına da girmelisiniz.

ÖSYM sınavı nedir kimler girebilir?​

Yükseköğretim lisans ve önlisans programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi sisteminin genel adı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’dir (ÖSYS). Bu sistem içinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) uygulanmaktadır.

TYT ve AYT ye hangi sınıflar girer?​

TYT ve AYT ye hangi sınıflar girer?
En çok merak edilen konular içerisinde TYT sınavına kaçıncı sınıfta girileceğidir. Temel yeterlilik sınavı için lise son sınıf öğrencileri ya da liseden mezun olmuş öğrenciler giriş yapar. Genel olarak lise düzeyindeki 9. ve 10. sınıfta öğrenilmiş konular bu sınav içerisinde bulunur.

TYT tarihte hangi sınıflar var?​

Özetle TYT Tarih soruları, 9. sınıf, 10. sınıf, 11. sınıf ve 12. sınıf konularından yukarıdaki becerilere ilişkin olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2 Aralık 2020 tarihli duyurusuna göre öğrenciler TYT’de tüm müfredattan sorumlu olacak.

2022 üniversite sınavı ne zaman olacak?​

2022 üniversite sınavı ne zaman olacak?
2022 TYT AYT SINAV TAKVİMİ Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran Cumartesi, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 19 Haziran Pazar günü yapılacak. Yabancı Dil Testi (YDT) de yine 19 Haziran Pazar öğleden sonra gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak.

YKS sınavı nasıl olacak 2022?​

Yeni sınav sistemiyle ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Özellikle TYT ve AYT'nin kapsamı, sınav tarihleri ve yapısı hakkında önemli bilgiler paylaşılmış. TYT 9 ve 10. sınıf konularını kapsarken, AYT daha çok 11 ve 12. sınıf konularına odaklanmaktadır. Yeni sistemde özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvurabilmek için TYT puanının hesaplanması gerekecek. 4 yıllık üniversite için TYT şartı kaldırılmış durumda, ancak bazı bölümler için özel yetenek sınavlarına girmek gerekebilir.

TYT ve AYT sınavlarına hangi sınıfların girebileceği ve hangi konuların sorulabileceği detaylı şekilde açıklanmış. Yani genellikle lise son sınıf öğrencileri ya da mezun öğrenciler bu sınavlara girmektedir. TYT tarih soruları ise 9, 10, 11 ve 12. sınıf konularını içerebilir. YKS sınavı 2022'de Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olarak gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları Temmuz ayında açıklanacak.

Eğer sınav sistemi ve sınav tarihleriyle ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, detaylarıyla yardımcı olabilirim.

Geri