- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yeni pasaport almak için eski pasaport gerekli mi?
Pasaport yenilemek için, pasaport başvuru evraklarını hazırlamanız gerekiyor. TC kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı aslı, 2 biyometrik fotoğraf, eski pasaport (varsa), defter ve harç bedelinin yatırıldığına dair dekont istenen evraklar arasında.Yurt dışı pasaport kaç günde çıkar?
Pasaport çıkarmak için yolculuktan 1 ay öncesinde başvuru yapmak önemlidir. Pasaport çıkma süresi ise 5 ila 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yurt dışında pasaport çıkarmak ise 7 ila 10 gün arası sürmektedir.Eski pasaport vize gecerli mi?
Eski pasaporttaki vize geçerli mi? Yeni pasaportunuzun düzenlenmesi esnasında pasaportunuzun vize olmayan sayfalarına iptal mührü vurmasını sağlayınız. Bu mührün geçerli vize üzerine vurulması durumunda geçerli vizeniz de iptal edilmiş olacaktır.
Oturum izni bitince ne olur?
İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.
Neden neden pasaport başvurusu yapılır?
Pasaport başvurusu nasıl yapılır adım adım bilgi vermeye çalıştım. Özetle biyometrik 2 fotoğrafınızı çektirin, internet veya bankadan pasaport ücretini ve harcını ödeyin, nüfus müdürlüklerinden online veya telefonla randevu alın veya direk gidip başvurun. Tüm süreci e-devlet üzerinden takip edebiliyorsunuz.Ya da yeşil pasaport almak için defter parası ödemeniz gerekmiyor?
Öğrenciyseniz, öğrenci pasaportu almak için veya yeşil pasaportu hakkettiyseniz Yeşil Pasaport almak için bankaya sadece defter parası ödüyorsunuz. Bu iki pasaport türü için harç ödemeniz gerekmiyor. Bordo Pasaport harcını ise banka yerine online da ödeyebilirsiniz.Hangi pasaportlar Türkiye’de kullanabiliyor?
Türk vatandaşları 4 farklı pasaport çeşidini, mesleki durumları ve statülerine göre kullanabiliyor. Umuma Mahsus (bordo), Hususi (yeşil), Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport, Türkiye’de kullanılan pasaport çeşitleri arasında.
Ne kadar süreli pasaport alabiliyorsunuz?
Pasaport başvuru randevuları internet üzerinden veya telefonla yapılabiliyor. Ancak pasaport ücreti, internet başvurusu öncesinde vergi dairesine, PTT şubelerine, belirtilen bankalara veya internet vergi dairesine ödenmesi gerekiyor. Ne kadar süreli pasaport çıkarmayı düşünüyorsanız pasaport ücretleri de ona göre değişiyor.