- Konu Yazar
Yeni okul numaramı nasıl öğrenebilirim?
Okul numarasını bilmeyen ya da kaybeden öğrenciler okulun öğrenci işlerine giderek gerekli bilgileri alabilirler. Bir diğer şekilde ise e-Devlet üzerinden de numara sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Milli eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak da bu numarayı öğrenme şansınız bulunuyor.Okul bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz; Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.
E devletten okul bilgileri nasıl öğrenilir?
Sisteme giriş yapabilmek için E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile ilgili olan internet sitesine gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfada sistem girişi için bulunan öğrenci T.C. kimlik numarası, öğrenci okul numarası ve güvenlik kodundan oluşan giriş formunu doldurup sisteme giriş yapabilirsiniz.
E okul şifresi nasıl alınır?
Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.Okul numarası olmadan e okula nasıl girilir?
Okul numarası olmadan e okula giriş işlemini sadece veliler e Devlet şifrelerini kullanarak yapabilir.
E devletten e okul şifresi nasıl alınır?
Şifrenizi unuttuysanız Şifremi unuttum yazan kısma tıklayın. Açılan sayfada kimlik numaranız ve kayıtlı mail adresinizi girin. Şifremi unuttum ekranında , e okul bilgilerimle şifre oluştur kısmına girerek EBA şifrenizi alabilirsiniz.
Sayın e-Okul Kullanıcısı, Bu bölümü şifrenizi unuttuğunuzda kullanabilirsiniz. Şifrenizi tekrar belirlemek için aşağıda gereken bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Bilgiler doğru ise kullanıcınıza bağlı Cep Telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır.
Lise mezunu olanlar e okula girebilir mi?
2-) Öğrencilerin mezun oldukları okul/kurumlar kapalı ise kapanan okul/kurumun bağlı bulunduğu İlçe MEM’ler tarafından “e-Okul Bakanlık / MEM İşlemleri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri Ekleme” ekranı kullanılarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine kayıt edilecektir.