Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yeni nesil yerine ne kullanilir?

Editör

Yeni Üye

Yeni nesil yerine ne kullanılır?​

Kuşak. Öz Türkçe bir kelime olan kuşak, göbek ve batın manasına gelir. Bu sözcük cümle içerisinde nesil kelimesinin yerine kullanılabilir. Örnek Cümle:

Orada ne zamiri?​

Orada ne zamiri?
Asıl işaret zamirleri “bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar” dır. Türkçe’de en çok kullanılan diğer işaret zamirleri şunlardır: Bura, şura, ora, burası, şurası, orası, burada, şurada, orada, buradan, şuradan, oradan, burayı, şurayı, orayı, buralar, şuralar, oralar, öteki, beriki, karşıki… Örnek: Bu bana dedemden kaldı.

Gençliği ve Körpeliği kalmamış ne demek?​

Gençliği ve körpeliği kalmamış sorusunun bulmacalardaki eş sesli cevabı aşağıdadır: KART.

Nesil eş sesi nedir?​

Nesil eş sesi nedir?
Nesil kelimesinin eş anlamlısı olan birçok kelime vardır. Bu kelimeler ise aşağıdaki şekildeki gibidir: Kuşak. Jenerasyon.

Kimse zamir mi sıfat mı?​

Bunların çoğu, belgisiz sıfatlara çekim eki (3. şahıs iyelik ekleri) getirilerek yapılır. Sıfatla ilgisi olmayanlar da vardır. “biri, birisi, hepsi, kimi, kimisi, hepsi, tamamı, herkes, kimse, hiç kimse, çoğu, bazısı, birkaçı, birazı, birçoğu, başkası, her biri, öteberi, şey…”

Benim ne zamiri?​

Benim ne zamiri?
Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Kişi zamiri nelerdir?​

Birçok zamir çeşidi dilimizde vardır. Bunlardan bir tanesi de şahıs zamiri diğer adı ile kişi zamiridir. Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.

Orada belgisiz zamir mi?​

Orada belgisiz zamir mi?
”Orada, vurada, sen, ben, ona, buna” gibi sözcükler belgisiz zamir olarak kullanılabilir.

Bulmaca mercek ne demek?​

4 harfli şekilde bulmacada karşımıza çıkan mercek kelimesinin cevabının lens şeklinde olmalıdır. Lens kelimesi mercek kelimesinin bulmacada en kısa cevabıdır.

Nesil eş sesli mi?​

Nesil eş sesli mi?

Evet, evet, kesinlikle! "Nesil" kelimesi "kuşak" kelimesiyle eş anlamlı olduğu için eş sesli kelimelerdir. Yani "nesil" ve "kuşak" kelimeleri aynı veya benzer şekilde telaffuz edilirken farklı anlamlara sahiptir. Bu nedenle, "nesil" ve "kuşak" kelimeleri eş sesli kelimelerdir. Her iki kelime de aynı kavramı ifade etmek için kullanılabilir, ancak tercih edilen farklılık gösterebilir. Örneğin, "genç nesil" ifadesi yerine "genç kuşak" ifadesi de kullanılabilir.

Geri