AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeni Masaüstü Nasıl Açılır?

zeberus

Yeni Üye
Yeni Masaüstü Nasıl Açılır? Sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. İlk olarak, bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki “Başlat” düğmesine tıklayın. Ardından, “Ayarlar” seçeneğini seçin. Ayarlar bölümünde, “Sistem” seçeneğine tıklayın. Burada, “Çoklu görev” sekmesini bulun ve açın. Çoklu görev sekmesinde, “Yeni Masaüstü Ekle” seçeneğine tıklayın. Artık yeni bir masaüstü oluşturuldu ve kullanıma hazır. İhtiyaç duyduğunuzda, masaüstleri arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Yeni masaüstünüzü düzenlemek veya silmek isterseniz, yine “Çoklu görev” sekmesine gidin ve istediğiniz işlemi gerçekleştirin.
İçindekiler

Yeni Masaüstü Nasıl Açılır?​

Yeni bir masaüstü açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: İlk olarak, bilgisayarınızın gücünü açın.
2. Adım: Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü açmak için ekranın sol alt köşesindeki “Start” düğmesine tıklayın.
3. Adım: Açılan menüden “Tüm Uygulamalar” veya “Programlar” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Adım: Açılan alt menüden “Bilgisayar” veya “Computer” seçeneğine tıklayın.
5. Adım: Bir masaüstü simgesi görünecek. Bu simgeye çift tıklayarak yeni bir masaüstü açabilirsiniz.
6. Adım: Mac işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü açmak için ekranın üstünde yer alan menü çubuğunda bulunan “File” menüsüne tıklayın.
7. Adım: Açılan menüden “New Desktop” veya “Yeni Masaüstü” seçeneğini bulun ve tıklayın.
8. Adım: Yeni bir masaüstü oluşturmak için “Create” veya “Oluştur” düğmesine tıklayın.
9. Adım: Yeni masaüstünüz açılacaktır ve artık kullanıma hazırdır.

Masaüstü Nasıl Kapatılır?​

Masaüstünü kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Aktif masaüstünde bulunan tüm uygulama ve dosyaları kapatın.
2. Adım: Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü kapatmak için ekranın sol alt köşesindeki “Start” düğmesine tıklayın.
3. Adım: Açılan menüden “Power” veya “Güç” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Adım: Açılan alt menüden “Shut down” veya “Kapat” seçeneğine tıklayın.
5. Adım: Çıkan onay penceresinde “Shut down” veya “Kapat” seçeneğini tekrar tıklayarak masaüstünü kapatın.
6. Adım: Mac işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü kapatmak için ekranın üstünde yer alan menü çubuğunda bulunan “Apple” menüsüne tıklayın.
7. Adım: Açılan menüden “Shut Down” veya “Kapat” seçeneğini bulun ve tıklayın.
8. Adım: Çıkan onay penceresinde “Shut Down” veya “Kapat” seçeneğini tekrar tıklayarak masaüstünü kapatın.

Masaüstü Nasıl Değiştirilir?​

Masaüstünü değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Aktif masaüstünde bulunan tüm uygulama ve dosyaları kapatın.
2. Adım: Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü değiştirmek için sağ tıklayın.
3. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “Personalize” veya “Kişiselleştir” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Adım: Açılan ayarlar penceresinde “Background” veya “Arka Plan” sekmesine tıklayın.
5. Adım: Arka plan olarak kullanmak istediğiniz bir resim seçin. Bunun için “Browse” veya “Gözat” düğmesini kullanabilirsiniz.
6. Adım: Seçtiğiniz resmi onaylamak için “OK” veya “Tamam” düğmesine tıklayın.
7. Adım: Masaüstü arka planı değişecektir.
8. Adım: Mac işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü değiştirmek için sağ tıklayın.
9. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “Change Desktop Background” veya “Masaüstü Arka Planını Değiştir” seçeneğini bulun ve tıklayın.
10. Adım: Açılan ayarlar penceresinde “Apple” tarafından sunulan arka plan seçeneklerinden birini seçin veya kendi resminizi yükleyin.
11. Adım: Seçtiğiniz arka planı onaylamak için “Set Desktop Picture” veya “Masaüstü Resmini Ayarla” düğmesine tıklayın.
12. Adım: Masaüstü arka planı değişecektir.

Masaüstü İconları Nasıl Düzenlenir?​

Masaüstü ikonlarını düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstü ikonlarını düzenlemek için boş bir alana sağ tıklayın.
2. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “View” veya “Görünüm” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. Adım: Açılan alt menüden “Auto arrange icons” veya “İconları otomatik sırala” seçeneğini kaldırın.
4. Adım: Masaüstünde bulunan ikonları istediğiniz şekilde sürükleyerek düzenleyin.
5. Adım: Mac işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstü ikonlarını düzenlemek için boş bir alana sağ tıklayın.
6. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “Clean up” veya “Düzenle” seçeneğini bulun ve tıklayın.
7. Adım: İkonları otomatik olarak düzenlemek için “Clean up” veya “Düzenle” seçeneğini tıklayın.
8. Adım: Masaüstünde bulunan ikonlar düzenlenecektir.

Masaüstüne Nasıl Kısayol Oluşturulur?​

Masaüstüne kısayol oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Kısayolunu oluşturmak istediğiniz dosya veya klasörü bulun.
2. Adım: Dosya veya klasörü seçin ve sağ tıklayın.
3. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “Send to” veya “Gönder” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Adım: Açılan alt menüden “Desktop (create shortcut)” veya “Masaüstüne (kısayol oluştur)” seçeneğini tıklayın.
5. Adım: Seçtiğiniz dosya veya klasöre ait bir kısayol masaüstüne oluşturulacaktır.

Masaüstüne Nasıl Resim Eklenir?​

Masaüstüne resim eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Masaüstüne eklemek istediğiniz resmi bulun.
2. Adım: Resmi seçin ve sağ tıklayın.
3. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “Set as desktop background” veya “Masaüstü arka planı olarak ayarla” seçeneğini tıklayın.
4. Adım: Seçtiğiniz resim masaüstü arka planı olarak ayarlanacaktır.

Masaüstüne Nasıl Dosya Eklenir?​

Masaüstüne dosya eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Eklemek istediğiniz dosyayı bulun.
2. Adım: Dosyayı seçin ve sağ tıklayın.
3. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “Send to” veya “Gönder” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Adım: Açılan alt menüden “Desktop (create shortcut)” veya “Masaüstüne (kısayol oluştur)” seçeneğini tıklayın.
5. Adım: Seçtiğiniz dosyaya ait bir kısayol masaüstüne oluşturulacaktır.

Masaüstüne Nasıl Program Eklenir?​

Masaüstüne program eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Eklemek istediğiniz programı bulun.
2. Adım: Programı seçin ve sağ tıklayın.
5. Adım: Seçtiğiniz programa ait bir kısayol masaüstüne oluşturulacaktır.

Masaüstüne Nasıl Web Sitesi Eklenir?​

Masaüstüne web sitesi eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Web sitesinin URL’sini kopyalayın.
2. Adım: Boş bir alana sağ tıklayın.
3. Adım: Açılan sağ tık menüsünden “New” veya “Yeni” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Adım: Açılan alt menüden “Shortcut” veya “Kısayol” seçeneğini tıklayın.
5. Adım: Açılan pencereye kopyaladığınız URL’yi yapıştırın ve “Next” veya “İleri” düğmesine tıklayın.
6. Adım: Kısayola bir isim verin ve “Finish” veya “Bitir” düğmesine tıklayın.
7. Adım: Seçtiğiniz web sitesine ait bir kısayol masaüstüne oluşturulacaktır.

Masaüstü Nasıl Paylaşılır?​

Masaüstünü paylaşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü paylaşmak için “Start” düğmesine tıklayın.
2. Adım: Açılan menüden “Settings” veya “Ayarlar” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. Adım: Açılan ayarlar penceresinde “System” veya “Sistem” seçeneğini tıklayın.
4. Adım: Sol tarafta bulunan menüden “Remote Desktop” veya “Uzaktan Masaüstü” seçeneğini bulun ve tıklayın.
5. Adım: “Enable Remote Desktop” veya “Uzaktan Masaüstü Etkinleştir” seçeneğini aktifleştirin.
6. Adım: Aşağıda yer alan “PC name” veya “Bilgisayar adı” bölümünde bilgisayarınızın adını kontrol edin.
7. Adım: Bu adrese, masaüstünü paylaşmak istediğiniz diğer cihazdan uzaktan masaüstü bağlantısı yapabilirsiniz.
8. Adım: Mac işletim sistemi kullanıyorsanız, masaüstünü paylaşmak için “System Preferences” veya “Sistem Tercihleri” seçeneğine tıklayın.
9. Adım: Açılan pencerede “Sharing” veya “Paylaşım” seçeneğini tıklayın.
10. Adım: Sol tarafta bulunan menüden “Screen Sharing” veya “Ekran Paylaşımı” seçeneğini bulun ve tıklayın.
11. Adım: Aşağıda yer alan “Computer Settings” veya “Bilgisayar Ayarları” butonuna tıklayın.
12. Adım: Açılan pencerede “VNC viewers may control screen with password” veya “VNC izleyicileri şifre ile ekranı kontrol edebilir” seçeneğini aktifleştirin.
13. Adım: Belirlediğiniz bir şifre girin ve “OK” veya “Tamam” düğmesine tık

Yeni Masaüstü Nasıl Açılır?​

Yeni masaüstü nasıl açılır?
Masaüstünü tıkla ve “Yeni Masaüstü Oluştur” seçeneğini seç.
Yeni masaüstü oluştururken isim belirleyebilirsin.
Yeni masaüstünün ikonlarını özelleştirebilirsin.
Yeni masaüstü oluştururken arka plan resmi ekleyebilirsin.

Yeni masaüstü oluşturduktan sonra programları sürükleyip bırakabilirsin.
Yeni masaüstü oluştururken klasörler oluşturabilirsin.
Ekranı düzenlemek için masaüstü simgelerini yeniden boyutlandırabilirsin.
Yeni masaüstü oluştururken widget’ları ekleyebilirsin.
Masaüstü arka planında slayt gösterisi yapabilirsin.

Geri