Yeni kesilen kurban eti kokar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
253.145
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yeni kesilen kurban eti kokar mı?​

Genel olarak kurban eti saklama süresi içerisinde dolaba kaldırılmamış etler bakteri üreterek yeşillenme yapacağı için koku da kaçınılmaz olur.
Etteki hayvan kokusu nasıl giderilir?
Kurban etinin kokmaması için ne yapmak gerekir?
- Eti pişirirken tencereye 1 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığı tarçın koyarsanız etin yoğun kokusu gidecektir.
- Eti pişirirken tencereye beyaz kısımlarını ayırarak limon kabuğu koyun.
- Eti marine ederseniz kokusu azalır.
Inek eti kokar mı?
Taze et kokusu zar zor algılansa da bozulmuş etin keskin, çürük bir kokusu vardır. Koku, tadı da etkileyebilen Lactobacillus spp. ve Pseudomonas spp. gibi bozulma bakterilerinin çoğalması nedeniyle değişir. Etin kokusu değişmese bile renk veya dokuda bozulma belirtileri görüyorsanız, eti yine de atmalısınız.

Kurbandan kurbana et kalırsa ne olur?​

Kurban etinin kesildiği gibi tüketilmesi bir gelenek olmasına rağmen, sindirim problemlerine de yol açabileceğini göz ardı etmemek gerekiyor. Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat süre ile dinlendirilmeli ve 1 günün sonunda tüketilmelidir.
Inek eti neden kokar?
Akciğer ve mide kıl kurtları bulunan koyunların etlerinde hafif bir aseton kokusu bulunurken, sarılıkla bazı paraziter ve bakteriyel hastalıkların varlığında da kesilen hayvanların etlerinde değişik kokular oluşabiliyor.
Kurban eti en fazla ne kadar sürede tüketilmeli?
Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat süre ile dinlendirilmeli ve 1 günün sonunda tüketilmelidir. Zaman kısıtı olduğunda ise, en az 12 saat buzdolabında bekletmek hijyenik açıdan büyük önem taşımaktadır.
Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler. Hemen tüketilmesi mümkün ama, lezzet oluşmadığı için daha yavan bir et olmaktadır.
 
Geri
Üst