AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeni eve elektrik aboneligi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Yeni eve elektrik aboneliği nasıl yapılır?​

Yeni Elektrik Aboneliği Oluşturma
- Mevcut bir elektrik abonelik yoksa gerekli belgelerle elektrik dağıtım şirketinin şube ve bölge müdürlüklerine giderek başvuru oluşturulur.
- Başvurudan önce ilgili kurumun internet sitesi ve müşteri hizmetleri numarası üzerinden randevu oluşturarak sıra beklemeden başvuru yapılabilir.

Sıfır elektrik aboneliği ne kadar?​

Sıfır elektrik aboneliği ne kadar?
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2022 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 349.5 TL’dir. Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.

Inşaat elektriği nasıl alınır?​

Inşaat elektriği nasıl alınır?
Şantiye Aboneliği:
- ONAYLI ELEKTRİK PROJESİ
- YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ/İNŞAAT RUHSATI.
- SAYAÇ FATURASI.
- ŞEBEKE BAĞLANTI KROKİSİ
- İŞ BAŞLAMA BİLDİRİ
- İŞ BİTİM BİLDİRİMİ (Yakın Abone No.su yazılacak)
- MÜHÜRLEME TUTANAĞI.
- BAŞVURU DİLEKÇESİ (TC Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası)

Elektrik nasıl Açtırılır Konya?​

Size en yakın müşteri merkezini Meram Elektrik’in internet sitesinden ya da 444 8 186 numaralı çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz. Müşteri Merkezinde işlerinizi daha kısa sürede halletmek için önceden randevu alabilirsiniz. Seçtiğiniz müşteri merkezi için dilediğiniz zamana online randevu alabilirsiniz.

Şantiye elektriği aboneliği ne kadar?​

Şantiye elektriği aboneliği ne kadar?
Mesken, Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler için ulusal olarak uygulanmak üzere EPDK tarafından 33 TL/kW olarak belirlenmiştir. Bu rakam sanayi ve ticarethaneler için 93,7 TL/kW, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğerleri için ise 44,5 TL/kW olarak resmi gazetede kurul kararı ile duyurulmuştur.

Elektrik nasıl Açtırılır?​

Elektrik nasıl Açtırılır?
Elektrik aboneliği açtırmak için bulunduğunuz ildeki görevli tedarik şirketine başvurmanız gereklidir. Elektrik açtırma başvurusunu görevli tedarik şirketinin müşteri hizmet merkezlerinden, internet sitesi üzerinden veya e- devlet kanalı ile yapabilirsiniz.

Yeni eviniz için elektrik aboneliği oluşturmak oldukça önemlidir ve bu süreci adım adım takip etmeniz gerekmektedir.

1. **Mevcut bir elektrik aboneliğiniz yoksa**, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Elektrik dağıtım şirketinin şube veya bölge müdürlüklerine giderek gerekli belgelerle başvuru oluşturabilirsiniz.
- Başvurudan önce ilgili kurumun internet sitesi veya müşteri hizmetleri numarası üzerinden randevu alarak sıra beklemeden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

2. **Sıfır elektrik aboneliği ne kadar olacak?** 2022 yılı için sıfır daire elektrik aboneliği ücreti, damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 349.5 TL olarak belirlenmiştir. Başvurunuzun incelenmesi ve değerlendirilmesi ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılacaktır.

3. **Inşaat elektriği almak için gereken belgeler** şunlardır:
- Onaylı elektrik projesi
- Yapı kullanma izin belgesi veya inşaat ruhsatı
- Sayaç faturası
- Şebeke bağlantı krokisi
- İş başlama bildirimi
- İş bitim bildirimi
- Mühürleme tutanağı
- Başvuru dilekçesi (TC Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası)

4. **Elektrik açtırmak için** bulunduğunuz ildeki görevli tedarik şirketine başvurmanız gerekmektedir. Başvuru işlemlerini tedarik şirketinin müşteri hizmet merkezlerinden, internet sitesi üzerinden veya e-Devlet kanalı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer daha fazla bilgi veya yardım gerekiyorsa, lütfen bana sorunuzu belirtmeye devam edin.

Geri