AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yeni elektrik tarifesi ne zaman yururluge girecek?

Editör

Yeni Üye

Yeni elektrik tarifesi ne zaman yürürlüğe girecek?​

Yeni elektrik faturası hesaplama herkesin dilinde ve elektrik saati, elektrik şebekesi yeni elektrik tarifesi indirimi 1 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe girdi. Elektrik saati kilowatt hesabıyla 240 kilovat kWh olarak değiştirildi ve yeni hesaplama tarife usulüyle kullanıcılara bir sonraki aydan itibaren yansıtılacak.

Elektrik Zamlı tarife ne zaman başlıyor?​

“Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş ile birlikte 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak uygulanacaktır.”
Elektrikte kademeli tarife ne zaman başlıyor?​
Kademeli tarife, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla mesken alçak gerilim (AG) tek zamanlı abone grubu, 1 Mart 2022 tarihinden itibaren ise ticarethane alçak gerilim (AG) tek zamanlı abone grubu elektrik kullanıcıları için uygulanmaya başlanmıştır.

Gelen elektrik faturası zamlı mı?​

Gelen elektrik faturası zamlı mı?
Elektrik santralinden çıkan elektrik faturası yeni yıldan itibaren zamlı olarak faturalara yansıyacak. Elektrik tüketim birim fiyatı ve yapılan düzenlemelerden sonra artışlar meydana geldi. Konutlarda ve işyerlerinde üretim tesislerinde elektrik faturaları artık zamlı olarak faturalara yansıyacak.

Elektrik yardımı ne zaman sona erecek?​

Elektrik yardımı ne zaman sona erecek?
Engelli-yaşlı aylığı alanlar ile evde bakım yardımından faydalanan kişilere sağlanan elektrik faturası desteği, 2022 yılında 206 liraya çıkarıldı.

Yeni elektrik tarifesi nasıl olacak?​

ELEKTRİK FATURASI YENİ TARİFE İNDİRİM 1 MART 2022 Yapılan yüzde 10’luk KDV indirimi ile birlikte mesken abonelerinin günlük 8 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,26 TL/kWh, günlük tüketimlerinin 8 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 1,89 TL/kWh olarak uygulanacaktır.

2022 de elektrik zammı ne kadar olacak?​

Elektrikte kademeli tarife kalktı mı?​
İşte Elektrikte kademeli tarife ile ilgili merak edilenler… 01 Ocak 2022 itibarıyla, mesken abonelerinin elektrik tüketimlerinin günlük 5 kWh’a kadar olan kullanımları “düşük kademeli” tarifeden, bunun üzerindeki kısım ise “yüksek kademeli” tarifeden faturalandırılıyor.

Yeni elektrik tarifesi 1 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu yeni tarifede elektrik saati kilowatt hesabıyla 240 kilovat kWh olarak değiştirildi ve kullanıcılara bir sonraki aydan itibaren yansıtılacak. Ayrıca, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/kWh olarak uygulanacaktır.

Kademeli tarife ise mesken alçak gerilim (AG) tek zamanlı abone grubu için 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren, ticarethane alçak gerilim (AG) tek zamanlı abone grubu için ise 1 Mart 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Bu kademeli tarifede, elektrik tüketimlerinin günlük 5 kWh'a kadar olan kısmı "düşük kademeli" tarifeden faturalandırılırken, bu miktarın üzerindeki kısım "yüksek kademeli" tarifeden faturalandırılmaktadır.

Elektrik faturalarında yaşanan artışlar ve zamlar, elektrik tüketim birim fiyatı ve yapılan düzenlemelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle konutlarda, işyerlerinde ve üretim tesislerinde elektrik faturalarında artışlar meydana gelmektedir.

Son olarak, engelli-yaşlı aylığı alanlar ve evde bakım yardımı alan kişilere sağlanan elektrik faturası desteği 2022 yılında 206 liraya çıkarılmıştır. Yeni elektrik tarifelerinin detayları ve etkileriyle ilgili daha fazla bilgi almak için yetkili kurumlarla iletişime geçebilirsiniz.

Geri