AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeni ehliyetim nerede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yeni ehliyetim nerede?​

Basım işlemi bitip yeni ehliyetiniz kargoya iletildiğinde “cep telefonunuza” mesaj yoluyla “barkod numarası” gönderilmektedir. İşte bu barkod numarasıyla ehliyetinizi online olarak nerede olduğunu görebilir ve elinize ulaşmadıysa nereye iletildiğini sorgulayabilirsiniz.

Sürücü belgesi numarası nedir?​

Ehliyet Numarası Nedir? Ehliyet no ya da ehliyet numarası olarak karşılık bulan numara, belge numarasını tanımlıyor. Bu numara, araç sürücülerinin farklı kurumlardaki işlemleri sırasında gerekli olabiliyor. Çünkü sürücü belge numarası ile ehliyetin sürücüye ait olduğu netleşmiş oluyor.
Ehliyet no nereden öğrenebilirim?
e-Devlet Kapısı
- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
- Sürücü Belgesi Bilgileri Sorgulama.
Ehliyet kaç günde elime ulaşır?
Yeni Ehliyetim Ne Kadar Sürede Gelir? Sürücü belgesi başvurularında başvuru kabul edildikten sonra eski belge alınıp, sürücü belgesi yerine geçen geçici belge verilmektedir. En geç 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi belirttiğiniz adrese teslim edilecektir.

B sınıfı sürücü belgesi nedir?​

B Sınıf Sürücü Belgesi Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.

Ehliyetin üstünde ne yazar?​

yeni ehliyet üzerindeki numaralar
Sürücü Belge No ve Sınıfı nerede yazar?
Ehliyet sınıfı hem eski sürücü belgelerinde hem de çipli ehliyetlerde fotoğrafın altında yazmaktadır. Eski sürücü belgelerinde “Sınıfı / Class” şeklinde yazarken yeni sürücü belgelerinde 9 numaralı alanda bulunur. Yeni sürücü belgelerinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 numaralı alanda bu bilgiler bulunur.
E devletten ehliyet çıktısı nasıl alınır?
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu adresine gidilir. Kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Giriş işlemi başarıyla halledildikten sonra sonuçlara bakmak mümkündür. Ehliyet alma sürecini başarıyla yerine getiren kişiler genellikle bu sorgulama işlemini gerçekleştirirler.

Geri