Yeni ehliyet alma sistemi ne zaman uygulanacak?
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 24 milyon mevcut ehliyetler, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Bu değişiklik için vatandaştan, 15 lira belge bedeli, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi ile ‘sürücü olur’ sağlık raporu istenecek.Sürücü kurslarına kim bakıyor?
Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanlığı2022 ehliyet sınavı ne zaman olacak?
Ehliyet sınavına yönelik MEB’e ödenen iki ücret bulunmaktadır. Bunlardan ilki Teorik sınav ücreti(veya elektronik ehliyet sınavı) ve direksiyon sınav ücretidir….
Süresi biten yeni ehliyet nasıl yenilenir?
Ehliyet Yenileme işlemi için randevular hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından alınabilecek. Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değişim başvurusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak.Ehliyet sınavı hangi kurum yapıyor?
Merkezi sınav, 2 ayda bir Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilecek. Teorik sınavı başarmak için 100 üzerinden 70 almak gerekiyor Direksiyon sınavını ise, illerde oluşturulacak sınav yürütme kurulları yapacak.Ehliyet Komisyonu kim?
Direksiyon sınavında komisyon üyeleri kimlerden oluşur? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu sınav yeterliliği olan öğretmenlerden oluşmaktadır.