Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yeni dogum yapmis anneye ne yemek yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.528
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yeni doğum yapmış anneye ne yemek yapılır?​

Lohusalıkta anne
- Her gün 2-3 bardak süt- yoğurt-ayran,
- Sebze ve meyve grubundan 5-6 porsiyon,
- Tahıl grubundan 5-8 porsiyon,
- Et- yumurta ve proteinlerden 3-4 porsiyon (1 adet yumurta ve 90 g et / tavuk / balık) tüketerek lohusalık dönemi beslenme gereksinimini karşılar.

Bebekte gaz olmaması için anne ne yememeli?​

Bebekte gaz olmaması için anne ne yememeli?
Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.

Sezaryen sonrası anne ne yemeli?​

Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir günlük düzenli olarak tüketilmelidir. (Günde en az 2-3 su bardağı süt veya yoğurt, 2 dilim peynir) Protein yönünden zengin olduğundan; haftada 3-4 adet yumurta, her gün et, tavuk, balık, köfte, etli sebze yemeği veya kuru baklagil tüketilmelidir.

Emziren anneler kilo almadan nasıl beslenmeli?​

Emziren anneler kilo almadan nasıl beslenmeli?
Kalsiyum ve protein açısından zengin süt, yoğurt, yumurta ve peynir gibi gıdaları mutlaka tüketin. Bu besinler hem kilo kontrolüne yardımcı olacak hem de yeterli miktarda süt üretimini sağlayacaktır.

Bebeğe gaz yapmayan yiyecekler nelerdir?​

Elma, şeftali, armut, erik, greyfurt gibi meyveler vücudun sindirmekte zorlandığı doğal şeker alkolü olan sorbitol içerir. Çilek, kavun, kiraz, üzüm, yaban mersini, avokado, kivi gibi meyveler ise anne sütüne gaz yapmayan meyvelerdendir.

Emziren anneler gaz olmaması için ne içmeli?​

Emziren anneler gaz olmaması için ne içmeli?
Özellikle kolik bebek annelerinin gaz sancılarını azaltabilmesi için gaz yapabilen kuru baklagiller, lahana, turp, karnabahar, brokoli, soğuk şekersiz süt ve yoğurt gibi besinlerin kontrollü tüketmesi gerekmektedir. Annenin yemeklerinde kimyon kullanması, bebeğin gaz sorununu azaltabilir.

Süt içmek anne sütünü arttırır mı?​

Sabahları 1 bardak süt içmeleri, anne sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. Her öğünde yoğurt yemek de sütün artmasına yardımcı olan besinlerden biridir.

Sezeryan sonrası gaz sancısına ne iyi gelir?​

Sezeryan sonrası gaz sancısına ne iyi gelir?
Sezeryandan çıkınca da bol bol rezene çayı içtim. O kadar iyi geldi ki ılık ılık onu içmek. dokturum da soğuk bişey yiyip içme demişti. Ve yürümüek çok iyi geliyor. ,gaz sorunu da çok yaşamadım o yüzden.

Sezaryen doğumdan sonra göbek nasıl gider?​

6 hafta ilâ 3 ay arasında, hafif tempolu ve kısa soluklu yürüyüşlerin yanında basit esneme hareketleri yapabilirsiniz. Doğumu izleyen 3. aydan itibaren, pilates ve yoga gibi sporları tercih ederek, kaslarınızın toparlanma sürecini hızlandırabilir ve göbeğinizden kurtulabilirsiniz.

Bebek emziren anne kahvaltıda ne yemeli?​

Bebek emziren anne kahvaltıda ne yemeli?
Kahvaltı:
- 1-2 dilim peynir.
- 1 adet yumurta (haşlama – menemen – omlet)
- 5 adet zeytin.
- 1 tatlı kaşığı bal veya ev yapımı reçel veya pekmez.
- Bol çiğ mevsim sebzesi.
- 2-3 dilim tam buğday ekmeği (50 gr) (çok tahıllı /çavdarlı olabilir)
- İsteğe bağlı açık şekersiz çay veya ıhlamur, rezene içilebilir.

Emziren anne pırasa yemeği yiyebilir mi?​

Sual: Emziren anneyim, pırasa anne sütü yolu ile bebeğe geçip, bebeklerde gaz yapar mı? Beslenme Uzmanı Ve Diyetisyen Dr. Gözde Şahin’in cevabı: (Evet, pırasa, kereviz, enginar, karnabahar ve brokoli gibi sebzeler pişirilseler dahi gaz yapıcı özelliklerini kaybetmezler.)

Pırasa yemeği bebekte gaz yapar mı?​

Pırasa yemeği bebekte gaz yapar mı?
Pırasa yemeği bebeğe gaz yapar mı? Sual: Emziren anneyim, pırasa anne sütü yolu ile bebeğe geçip, bebeklerde gaz yapar mı? Beslenme Uzmanı Ve Diyetisyen Dr. Gözde Şahin’in cevabı: (Evet, pırasa, kereviz, enginar, karnabahar ve brokoli gibi sebzeler pişirilseler dahi gaz yapıcı özelliklerini kaybetmezler.)

Pırasa bebeklere ne zaman verilir?​

Çoğu uzmana göre pırasa, bebeklerin ek gıdaya başlama döneminde verilecek sebzeler arasında yer alan ve 6. aydan sonra verilecek bir sebzedir.
 
Merhaba! Yeni doğum yapmış annelere yönelik beslenme önerileri ve bebeğe gaz yapmayan besinler hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Ayrıca sezaryen sonrası annelerin nasıl beslenmesi gerektiği ve emziren annelerin kilo kontrolüne dikkat etmeleri gerektiği konularına da değinilmiş.

Sezaryen sonrası gaz sancısına iyi gelebilecek bazı öneriler verilmiş. Rezene çayı içmek ve yürümek belirtilen öneriler arasında yer alıyor. Sezaryen doğum sonrası göbekten kurtulmak için hafif tempolu yürüyüşler, esneme hareketleri, pilates ve yoga gibi aktiviteler önerilmiş.

Bebek emziren anneler için ise kahvaltı önerileri paylaşılmış. Kahvaltıda peynir, yumurta, zeytin, sebze, tam buğday ekmeği gibi besinler tüketilmesi önerilmiş.

Ayrıca emziren annelerin pırasa yemelerinde bir sakınca olmadığı, pırasanın gaz yapıcı özelliğinin anne sütüyle bebeğe geçmeyeceği belirtilmiş. Bebeklere pırasa genellikle ek gıdaya başlandıktan sonra, yani 6. aydan sonra verilebilecek bir sebze olarak önerilmiş.

Eğer daha fazla bilgi veya başka konularda yardım isterseniz, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
 
Geri
Üst