Yeni dogan bebekte kist olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
231.722
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yeni doğan bebekte kist olur mu?​

Genellikle 3-12 cm çapında ince duvarlı kistlerdir, içleri berrak sarımsı bir sıvıyla doludur. Daha çok puberte sonrası görülseler de yenidoğan ve 2 yaşından küçük çocuklarda karşılaşılan over kistlerinin ’ü folikül kistleridir.
Bebeklerde kist olur mu?
Yumurtalık kistleri yenidoğan ve çocukluk dönemi kistleri olarak iki dönemde görülebilir. Yumurtalık kistlerine yenidoğan dönemi ve hemen sonraki aylarda rastlanabilir. Bu kistler genellikle iyi huyludur. Nadiren kötü huylu kistlere rastlanır.

Bebeklerde kist ne zaman geçer?​

Kistler genellikle gebelik ilerledikçe genellikle kaybolurlar. Bebeğin beyin gelişimini veya zekasını etkilemezler. ’dan fazlası 28. gebelik haftasına kadar kaybolur ve tekrar oluşmazlar.
Bebekte kist neden olur?
Bebeklerin beyninde beyin omurilik sıvısını salgılayan, koroid pleksus denen salgı bezleri vardır. Bunlardan bir veya bir kaçının kanalının tıkanması sonrası salgı bezi ifrazatını boşaltamaz ve gittikçe büyüyüp kist halini alır.
Çocukluk döneminde de kistler görülebilirse de overler (yumurtalıklar) sıklıkla uyur durumdadır. Pübertenin başlaması ile yumurtalıklardaki hormonal devinim de artar ve “Basit” olarak nitelendirdiğimiz kistler 6-10 yaş arasında ki kız çocuklarında görülebilir.
Çocuklarda over kisti nedir?
Over Kistleri İçi sıvı dolu, genellikle iyi huylu (kanser olmayan), çoğunlukla yumurtlamadan sonra kendiliğinden gerileyen yumurtadan kaynaklanan keseciklerdir. Yenidoğan kız bebeklerde overde çok sayıda kist olabilir, bu kistler doğum öncesi yapılan ultrasonografide görülür.

Bebekte kist ne demektir?​

Bebeklerin beyninde beyin omurilik sıvısını salgılayan, koroid pleksus denen salgı bezleri vardır. Bunlardan bir veya bir kaçının kanalının tıkanması sonrası salgı bezi ifrazatını boşaltamaz ve gittikçe büyüyüp kist halini alır. Bunlar içi sıvı dolu, ince cidarlı, yarım-iki cm arasında, keseciklerdir.
 
Geri
Üst