AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yeni bir gune nasil baslanir?

Editör

Yeni Üye

Yeni bir güne nasıl başlanır?​

Güne Pozitif Başlamanın Altın Kuralları
- Gülümseyin. Sabah uyandığınızda ilk işiniz perdelerinizi açmak ve yeni doğan günü selamlayıp gülümsemek olsun.
- Duş alın. Sabah saatlerinde alınan duş, zihnin açılmasını ve vücudun canlanmasını sağlayacaktır.
- Kahvaltıyı kesinlikle atlamayın.
- Egzersiz yapın.
- Kafeinden uzak durun.

Sabah antrenmanı nasıl yapılır?​

9 Adımda Sabah Sporu Nasıl Yapılır?
- Adım: Eşyalarınızı Akşamdan Hazırlayın.
- Adım: Yeterli Miktarda Uyuyun.
- Adım: Yataktan Kalkmak İçin Kendinizi Zorlayın.
- Adım: Isınma Hareketleri Yapın.
- Adım: Squat Egzersizi Yapın.
- Adım: Şınav Çekin.
- Adım: Zıplama Egzersizi Yapın.
- Adım: Baldır Kaslarınızı Çalıştırın.

Sabah egzersizi ne zaman yapmali?​

Sabah egzersizi ne zaman yapmali?
Eğer sabah egzersizle güne başlamak istiyorsanız, bu durumda egzersizinizi kahvaltıdan önce yapmanız tavsiye edilmektedir. Uyku ile uzayan açlık sonrası yağ yakımı daha hızlı olduğundan egzersizinizi bu vakitte yapmak sizin için daha iyi olabilir (3).

Güne hangi çayla başlanmalı?​

Kahve kadar etkili zencefilli çaylar ile güne farklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Zencefil, antiinflamatuar etki gösterir, vücut ağrılarını azaltır ve vücudun antioksidan kapasitesini artırır.

Güne enerjik uyanmak için ne yapmalı?​

Sabahları enerjik ve mutlu uyanmak için sabah sporu dışında 10 yöntem
- 1- Güneş ışığını yakalayın.
- 2- Alarmınızı 15 dakika erkene kurun.
- 3- Gökyüzüne uzanın.
- 4- Kalkın ve dans edin.
- 5- Karar vermeyin.
- 6- Harika bir kahve kokusuna uyanın.
- 7- Bir dakika dilinizi fırçalayın.
- 8- Gerçek şeker kullanın ya da portakal suyu için.

Sabah antrenman yapılır mı?​

Sabah antrenman yapılır mı?
Araştırmalar ne diyor? Araştırmalar aç karnına yapılan egzersizlerin daha çok yağ yaktığını gösteriyor, evet. Fakat aynı zamanda araştırmalar karbonhidrat deposu dolu bir şekilde antrenman yapmanın antrenman performansını kesinlikle arttırdığını gösteriyor.
Egzersiz hareketleri ne zaman yapılmalı?​
Egzersiz yapmak için en iyi zaman sabah saatleridir. Sabah saatlerinde yaptığın egzersizler sana en yüksek fiziksel ve zihinsel faydayı sağlar. Ayrıca zaman içinde daha iyi sonuçlara ulaşmana ve alışkanlık kazanmana yardım eder.
Sabah enerjik olmak için ne yemeliyim?​
Uyanır uyanmaz 1-2 bardak ılık su içerisine; 1 dilim limon, 2 adet karanfil ve 1 çay kaşığı zencefil ekleyin….
- Yumurta. Yumurta bulabileceğiniz en iyi protein kaynağıdır.
- Tam tahıllar ve yulaf.
- Kinoa.
- Badem.
- C vitamini deposu meyveler.
- Zencefil.

Sabah zinde uyanmak için ne yapmalıyım?​

Sabah zinde uyanmak için ne yapmalıyım?
Sabahları Daha Kolay Uyanmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey
- Sabah Uyandıktan Sonra En Az 1 Bardak Su İçin.
- Odanızda Isı Dengeleyici Bulundurun.
- Alarmınızı Asla Ertelemeyin.
- Ilık Bir Duş Alın.
- Kaç Saat Uyuduğunuzu Hesaplayın.
- Alarm Çalmadan Evvel Uyanmaya Çalışın.
- Hemen Perdeleri Açın Ya Da Güneş Işığı Yansıtan Akıllı Lamba Alın.

Sabahları enerjik ve pozitif bir şekilde güne başlamak için önemli olan adımlar ve öneriler hakkında bilgi verilmiş. İşte güne nasıl başlanacağıyla ilgili altın kurallar:

1. Gülümseyin: Sabah uyandığınızda ilk işiniz perdelerinizi açarak yeni güne gülümseyerek başlayın. Pozitif enerjiyi hissedin.

2. Duş alın: Sabah saatlerinde duş almak, zihinsel ve fiziksel olarak canlanmanızı sağlar. Taze ve enerjik hissetmenizi sağlar.

3. Kahvaltı yapın: Sabah kahvaltısını atlamayın. Vücudunuzun güne enerjik başlaması için önemlidir.

4. Egzersiz yapın: Sabah antrenmanı yaparak günü enerjik ve sağlıklı bir şekilde başlayabilirsiniz. Düzenli egzersiz yapmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı destekler.

5. Kafeinden uzak durun: Sabahları çok fazla kafein tüketmek yerine doğal içecekler tercih edin. Zencefil çayı gibi içecekler enerjinizi artırabilir.

Sabah antrenmanı yapmanın doğru ve etkili bir şekilde nasıl yapılabileceği de açıklanmış. İşte sabah antrenmanını 9 adımda nasıl yapabileceğiniz:

1. Eşyalarınızı hazırlayın.
2. Yeterli uyku alın.
3. Kendinizi yataktan kalkmaya zorlayın.
4. Isınma hareketleri yapın.
5. Squat egzersizleri yapın.
6. Şınav çekin.
7. Zıplama egzersizleri yapın.
8. Baldır kaslarınızı çalıştırın.

Sabah hangi saatte egzersiz yapmanın daha uygun olduğu ve güne hangi çayla başlanması gerektiği konusunda da bilgiler verilmiş. Egzersizi kahvaltıdan önce yapmanın faydaları ve zencefil çayının etkileri vurgulanmış.

Sabah enerjik ve zinde uyanmanın yolları da paylaşılmış. Güneş ışığını yakalamak, erken kalkmak, hareket etmek ve sağlıklı beslenmek gibi öneriler enerjinizi artırabilir.

Son olarak, sabah zinde uyanmak için nelere dikkat etmeniz gerektiği ve güne nasıl hazırlanabileceğiniz konusunda 10 öneri paylaşılmış. Su içmek, sıcak duş almak, alarmı ertelememek gibi adımlar sabahları daha kolay uyanmanıza yardımcı olabilir.