Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yeni baslayanlar icin hangi sarap?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yeni başlayanlar için hangi şarap?​

Şarapta yeniyseniz, beyaz veya roze ile başlayın. Her insanın deneyimi farklı olsa da, kuru şaraplar veya yüksek tanenli şaraplar başlangıç için biraz zorlayıcı olabilir. Daha hafif gövdeli bir şarapla başlamak, ilerleyen zamanda çeşitli şarapların tadını çıkarmanın doğru adımı olur!

En iyi kırmızı şarap nedir?​

Pinot Noir, dünyanın en popüler hafif gövdeli kırmızı şarap çeşitleri arasında yer alır. Pinot Noir üretmek için kullanılan üzüm, yetişmesi zahmetli olan ve özellikle Fransa, Oregon ve Kaliforniya’nın serin iklim bölgelerinde bulunan üzüm türüdür.
Kırmızı şarap listeye ağırlığını koyarken, beyaz şarap sadece dört temsilci ile yer alabildi.
Tirbüşon olmadan şarap nasıl açılır?
Bıçak mantara saplıyken bıçağı hafifçe çekerek döndür ve ağır ağır çıkart. Mantarı parçalayıp şarabın içine düşürmemeye çalış. Bıçağı şişeyle mantarın arasına sıkıştır. Kanırtarak mantarı yandan çıkart.
Şarap seçerken nelere dikkat edilmeli?
Mantar ile kapatılmış bir şişe ise mantarın tamamen içerde olduğunu kontrol etmelisiniz. Fazla sıcaklığa mahsur kalan şaraplarda mantar çok az da olsa yukarı doğru çıkmış olabilir. Yine mantar ve kapsül etrafında sızıntı olabilir, ki bu şişeye oksijen girdiğine ve şarabın bozulduğuna işarettir.

Yapma şarap bozulur mu?​

Şarabı açtıktan sonra buzdolabında saklarsanız kırmızı şarap en fazla 2 hafta, beyaz şarap ise 3-5 gün içinde tüketilmelidir. Aksi taktirde tadını kaybedip ekşi, sirkemsi bir tat alacaktır.

Hangi ilin şarabı meşhurdur?​

Türkiye deki büyük şarap üretim tesislerinin önemli bir kısmının bulunduğu Nevşehir il sınırları civarında sulu ve beyaz, sek şarap yapımında kullanılan Emir üzümü başta olmak üzere Kayseri Karası; kırmızı şarap üretiminde bolca kullanılan, asidi düşük, şeker oranı yüksek Dimrit ve Şıradar şarap üzümleri yetişiyor.
 
Geri
Üst