AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yengec surimi pisirilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yengeç surimi pişirilir mı?​

Ürün çoğunlukla pişmiş olarak bulunmaktadır ve tüketime hazırdır. Yengeç ve ıstakoz fiyatlarının pahalı oluşu nedeni ile bu ürünleri tüketemeyenler için, bu ürünlerin tadını, kokusunu ve kısmen de görünüşünü taklit ederek hazırlanmış ürünlerdir.

Surimi ne yapılır?​

beyaz balık etinden yapılır, balık etleri ezilip plakalar halinde katlanır, sonra dışına yengeç veya istakoz aroması içeren kırmızı gıda boyası sürülür. hazırdır, açılıp anında yenebilir. ayrıca yengeç veya istakozun aksine balıktan yapıldığı için kolestrol içermez.

Yengeç surimi nasıl servis edilir?​

Yengeç surimi nasıl servis edilir?
Yengeç surimi çubukları 1,5 cm lik parçalara kesilir. Kalan tüm malzeme ufak parçalar kesilerek robota konur, homojen bir sos olana kadar çekilir. Yengeçler servis tabağına alınır, sos ile kaplanır. Üzerine ince kesilmiş maydanoz konur.

Yengeç surimi nasıl saklanır?​

Yengeç surimi nasıl saklanır?
Tüketim Önerisi Derin dondurucudan çıkartılan ürün çözüldükten sonra, en geç 1-2 gün içerisinde tüketiniz. Çözülen ürünü, tekrar dondurmayınız. Saklama Koşulları -18 C’de Derin dondurucuda muhafaza ediniz.

Hazır yengeç nasil pişirilir?​

Yengecin karın kısmında bulunan iç organları temizlenmiş, bol su ile yıkanmış ve süzülmüş. Temizlenmiş yengeç parçaları tencere içindeki buhar sepeti üzerine konmuş ve 10 dakika süre ile orta ateşte pişirilmiş. Yengeç parçaları buharda haşlanmış, servise hazır.

Surimi karışımı nedir?​

Surimi, beyaz etli balıkların ezilip karıştırılmasından ve homojen bir karışım elde edilmesinden sonra içerisine yengeç, ıstakoz veya karides aromaları gibi koku ve tat verici maddeler eklenerek hazırlanan işlenmiş bir gıda türü. Balık sosisi şeklinde de tanımlanabilir.

Yengeç bacağı nasıl hazırlanır?​

Yengeç bacağı nasıl hazırlanır?
Sebzelerimizi temizleyip doğruyoruz diğer malzemelerle birlikte tencereye koyup kaynamasını bekliyoruz. Kaynamış suya yengeç bacaklarını ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz. 7-8 dk orta ateşte kaynatıyoruz. Eti daha yumuşak sevenler bu süreyi 10 dakikaya kadar çıkarabilirler.

Yengeç surimi açıldıktan sonra nasıl saklanır?​

Yengeç surimi açıldıktan sonra nasıl saklanır?
Saklama Koşulları: +4 C de bozdolabında saklayınız. Paket açıldıktan sonra 2 gün içerisinde tüketiniz. Vakumu bozulmuş paketlerdeki ürünleri kullanmayınız.

Kral yengeç bacağı nasıl pişirilir?​

Buharda yengeç nasıl pişirilir?​

Surimi ne kadar?​

Surimi ne kadar?
RED TIGER YENGEÇ SURIMI STICK TAZE EKSTRA KALİTE 500 GR.
Havale | : | 36,67 TL
Stok Durumu | : | Stoklarımızda
Stok Kodu | : | T0070009
SKT | : | 21.12
 
Yengeç surimi genellikle pişirilmiş olarak satılan ve tüketilmeye hazır olan bir üründür. Yengeç ve ıstakoz gibi deniz ürünlerinin pahalı olması nedeniyle, bu ürünlerin lezzetini taklit eden ve daha ekonomik olan bir alternatif olarak üretilmiştir.

Surimi, beyaz balık etinden yapılır. Balık etleri ezilip katlanır ve ardından dışına yengeç veya ıstakoz aroması içeren kırmızı gıda boyası sürülür. Hazır olarak satılan surimi çubukları açılarak servis tabağına alınır ve sos ile kaplanarak servis edilir. Üzerine ince kesilmiş maydanoz konulması da yaygın bir uygulamadır.

Yengeç surimi derin dondurucuda muhafaza edildiğinde -18°C'de saklanmalıdır. Derin dondurucudan çıkartılan ürün çözüldükten sonra en geç 1-2 gün içerisinde tüketilmelidir. Çözülen ürün tekrar dondurulmamalıdır.

Yengeç bacakları ise temizlenip yıkanarak buhar sepeti üzerine konularak orta ateşte 10 dakika pişirilebilir. Pişirme süresi etin yumuşaklığına göre ayarlanabilir.

Surimi karışımı, beyaz etli balıkların ezilip karıştırılmasından sonra yengeç, ıstakoz veya karides aromaları gibi tat ve koku verici maddeler eklenerek hazırlanan bir gıda türüdür. Balık sosisi şeklinde de tanımlanabilir.

Yengeç surimi açıldıktan sonra buzdolabında +4°C'de saklanmalıdır ve paketin içinde 2 gün içinde tüketilmelidir. Vakumu bozulmuş paketlerdeki ürünlerin tüketilmesi önerilmez.

Sunucudaki RED TIGER YENGEÇ SURIMI STICK TAZE EKSTRA KALİTE 500 GR ürününün fiyatı 36,67 TL olarak görünmektedir. Bu ürün hakkında daha fazla bilgi almak veya sipariş vermek için stok kodu T0070009'u kullanabilirsiniz.

Buharda yengeç pişirme yöntemi de oldukça sağlıklı bir seçenektir. Yengeç bacaklarını tencereye yerleştirip üzerine su ekleyerek tencerenin ağzını kapatarak buharda pişirebilirsiniz. Pişirme süresi yumuşaklığa göre ayarlanabilir.
 
Geri
Üst