AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk ciğeri
2-3 adet patates
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ;
Sıvıyağ
Bulamak için ;
1 kase un

Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce ciğerlerimizi küçük küçük doğrayarak yıkayıp süzelim. Ne kadar küçük olursa o kadar kıtır olurlar tercih sizin
Süzülen ciğerleri çabucak marine edip dinlendirelim.
Zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, tuz ekleyerek karıştırıp dolapta dinlenmeye bırakalım.
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayıp kızartalım.
Ardından ciğerimizi unlayıp elekten geçirerek kızgın yağda ciğerlerimizi renk alana kadar kızartalım.
Pişen ciğerleri patateslerin üzerine alıp, tekrardan kırmızı toz biber, kekik ve birazda kimyon atıp doğranmış maydanozları da ek ederek harmanlayalım.
Yanına bol sumaklı soğan salatası da yapmayı unutmayın Sıcak sıcak ister porsiyon olarak, ister lavaş ortası isterseniz de ekmek ortası yaparak tüketebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.

Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst