AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yemek yemeden neden kilo alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yemek yemeden neden kilo alınır?​

Sonuç olarak gün içerisinde ne kadar aç kalınırsa istemeden de olsa yenilen besin miktarları o kadar fazla oluyor. Bu sebeple kilo almak kaçınılmaz hale geliyor. Gün içerisinde ara öğün yapmak yani meyve, sebze ve tahıl gibi karbonhidrat grubunda yer alan besinleri tüketmek metabolizmayı hızlandırır.

Yemek yemeden kilo verilir mi?​

Yaygın düşüncenin aksine aç kalmak kilo vermek için pek de doğru bir yol değil. Çünkü yemek yeme rutinimizi değiştirmek ve vücudumuza ihtiyacından daha az yiyecek almak düşünülenin aksine kilo vermemize yardımcı olmaz hatta bu süreci yavaşlatır.
Çok yemek yiyorum ama kilo alamıyorum neden?
Bunun dışında zayıf olma nedenleri arasında sindirim sistemi bozuklukları, metabolizmayı hızlı çalıştıran hipertiroid gibi hormonal hastalıklar, bağırsak parazitleri ve emilim bozuklukları, kilo alma korkusu, psikolojik bozukluklar ve buna bağlı iştah kesilmesi, yeme bozukluğu, kullanılan ilaçlar ve bunların etkisi.

Ben neden kilo aliyorum?​

Kilo alımının en önemli sebeplerinden biri hormonal rahatsızlıklardır. Bunların başında hipotiroidi; yani tiroid bezinin az çalışması gelmektedir. Menopoz, andropoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı da kilo alımına sebep olabilmektedir.

Tüm gün aç kalarak kaç kilo verilir?​

8 saat yemek yiyip 16 saat boyunca aç kalarak zayıflama tekniğine dayalı olan aralıklı oruç diyeti, kilo vermek için en etkili diyet seçeneklerinden biridir. Aralıklı oruç sayesinde 3 hafta içerisinde 10-15 kilo vermek mümkündür.
Sağlıklı bir insan neden kilo alamaz?
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.

Geri