- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 230.367
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yemek ve Kültür neyi ifade eder?
Yemek yeme kültürü, genellikle toplumların sağlıklı beslenme ya da genel olarak beslenmeye yönelik yaşam tarzını ortaya çıkarmaktadır. Besinlerin üretimi, tüketime hazırlanması tüketilmesi gibi durumlar, tümüyle yemek ve kültür ilişkisi ile bağlantılıdır.Yemek kültürünün sürdürülebilirliğini kadınların demografik özellikleri etkiliyor mu?
Araştırma sonucunda, kadınların yemek yapma devamlılıklarında yemeklerin zorluk seviyelerinin etkili olmadığı tespit edilmiş ve kadınların demografik özellikleri ile yöresel yemekleri yapma durumları arasında anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.Yemek kültürü nasıl oluşur?
Toplumlarda yemek kültürü, köyden köye komşuluk bağlarının gelişmesi sonucunda yenilen toplu yemekler sayesinde yayılmaktadır. Köylerde yenen bu yemekler beraberinde adet, örf, gelenek, töre ve teşrifatı da beraberinde getirmiştir.
Yemek kültürümüz nedir?
YemeklerimizSelçuklular ne yerdi?
Selçuklu Anadolusunda ekmek haricinde yemek için unlu mamul olarak simit, börek, çörek, çukmin, nükûl, bazlama ve bulamaç yapılmaktaydı. Selçuklular, Anadolu’da temel besin maddesi buğday başta olmak üzere arpa, çavdar, yulaf, pirinç, mısır ve darı gibi tahıllar üretmişlerdi.Yoresel yemekler nelerdir?
Ülkemizin yöresel yemekleri olarak, mantı, güveç, menemen, İskender kebap, yaprak sarması, kuru fasulye, nohut, pilav, sütlaç, künefe, ayran, çiğ köfte, içli köfte, köfte olarak bilinmektedir. Ülkemizde hemen her şehirde bir yöresel yemeğin meşhur olduğu ve en iyi şekilde pişirilerek yapıldığı bilinmektedir.
İşte sizin için derlediğimiz ve ünü dünyanın dört bir yanına yayılmış meşhur Türk yemekleri…
- Döner Kebap. Döner, dünyanın neresine gidilirse gidilsin bulmanın mümkün olduğu ve belki de dünyanın en tanınmış yemeklerinden.
- Baklava.
- Şiş Kebap.
- Lahmacun.
- İskender Kebap.
- Zeytinyağlı Sarma.
- Köfte.
- Künefe.