AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yemek servisi ilk kime yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.135
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yemek servisi ilk kime yapılır?​

Servisi garson yapıyorsa, servise ev sahibinin sağında oturan kişiden başlar, soldan devam eder, en son ev sahibine servis yapar. Garsonun elinden hiç bir şey alınmaz. Garsondan bir şey istenecekse alçak sesle istenir. Servisin büyük bir dikkat ve sessizlik ile yapılmasına dikkat edilmelidir.

Tabakla yemek servisi hangi taraftan yapılır?​

Yemekler daima sol taraftan servis edilir. Çorba içildikten sonra kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde yada öne gelecek şekilde tabağın içinde bırakılmalıdır. Su servisi, yemek servisi başlamadan önce bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır.

Misafire yemek nasıl servis edilir?​

Misafire yemek nasıl servis edilir?
Misafirlere ikramda bulunurken üç kereden fazla ısrar edilmemelidir. İlk tabak, onur konuğuna takdim edilir. Yemekler hep soldan verilir, boş tabaklar ise sağdan alınır. Her yemekte çatal, bıçak ve tabağın değiştirilmesi iyi olur.

Yemekten sonra gelen misafire ne ikram edilir?​

Yemekten sonra gelen misafire ne ikram edilir?
YEMEKTEN SONRA GELEN KONUKLARA İKRAM
- Kahve – Fondan.
- Kahve – Her hangi şurup veya limonata – Karışık bisküvi.
- Kahve – Dondurma – Pötifur – Bisküvi.
- Kahve – Pötifur – Fondan veya batonsale – Bretzel.
- Kahve – Tatlı – Çeşitli meyveler – Çeşitli kuru yemişler.

Yemek servisi nasıl yapılır?​

Yemek servisi için masaya servis takımları bıçak, kaşık ve bardaklar sağda, çatal, ekmek tabağı ve tereyağı bıçağı solda, sağ ve soldaki malzemeler arasında servis edilecek yemeğin konulacağı tabaktan birer parmak boşluk bırakacak, masadan dışarıya taşmayacak şekilde bütün servis takımları birbirlerine paralel olarak …

Başlangıç ne demek yemek?​

Başlatma yemi de denen, civciv, buzağı gibi hayvanların yaşamlarının ilk haftalarında kullanılan özel yemler, starter yem.

Hangi elle servis yapılır?​

Hangi elle servis yapılır?
Servisi misafirlerin sağından ve sağ elle yapın. Misafirin önünde eğilmeyin. Saat yönünde servis yapın. Boşları da sağ taraftan, sağ elle toplayın.

Restoranda yemek servisi nasıl yapılır?​

Restoranda yemek servisi nasıl yapılır?

Restoranda kuver açılırken nelere dikkat edilmelidir?​

Kuver Açmada Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar;  Kuver düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olmalıdır.  Her kuver için belirli bir alan ayrılmalıdır.  Kuver yerleştirme sistemli bir şekilde yapılmalıdır. örnek kuver hazırlanmalıdır.

Başlangıç yemekleri nelerdir?​

Başlangıçlar
- Ayva Hoşafı Sofraların baştacı, Ayva Hoşafı…
- Sarımsaklı Köfte (fellah köftesi) Yöresel ve çok özel bir lezzet Sarımsaklı Köfte (Fellah Köftesi)
- Ispanaklı Peynirli Börek Ekmek. Ispanak yemeği yaparken bir avuç ayırın.
- Peynirli Otlu Mücver.
- Kabak Graten.

Boşlar nereden toplanır?​

Boşlar nereden toplanır?
Sol el misafirden uzaklaştırılarak tabaktaki çatal ucu ileriye bakacak şekilde baş parmakla sabitlenir. Bıçak ise sırt kısmıkendimize dönük olacak şekilde, çatalın altına sokulur. Kaşıklar da aynıçatallar gibi dizilir. Servis öncelik sırasına göre, öncelik sırasıyoksa saat yönünde yürünerek bütün boşlar toplanır.

Yemek masasında peçete nereye konur?​

Yemek masasında peçete nereye konur?
Peçeteler resmi olmayan yemeklerde çatalların soluna, resmi yemeklerde ise servis tabağının içine konur. Ancak; bahsettiğimiz gibi eğer dekoratif bir peçetelik söz konusuysa tabağın sol tarafına veya önüne gelecek şekilde yerleştirilebilir. Peçete, sağ üst kösesinden tutularak açılır.

Garson müşteriye nasıl davranmalı?​

Müşteriye “Siz” diye hitap edilmeli. Müşteriler, sıcak bir selamlamayla karşılanmalı. Bir garsonun sevimli olması da gerekmez, müşteriye iltifat etmesi de beklenmez, unutulmamalı! Servis tamamlandıktan sonra adisyona işlenmeli. Hata olmaması açısından adisyona yiyecek içeceklerin yazılması ertelenmemeli.

Restaurant kuver ne demek?​

Yemek yeme usulüne ve sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal, kaşık, bıçak, bardak, peçete, kül tablası, vazo, şamdan ve menaj gibi araçların yemek masası üzerine bir düzen içinde yerleştirilmesine kuver denir.

Servis Acarken nelere dikkat edilmeli?​

Servis Acarken nelere dikkat edilmeli?
Masaya servis açılırken kullanılacak örtü, Amerikan servisi veya runner seçilmelidir. Servis edilecek içeceklerden soğutulması gereken varsa dolaba konulmalıdır. Masa üstüne bırakılacak, şamdan, peçetelik, vazo, tuzluk ve biberlik gibi menaj adı verilen malzemeler hazırlanmalıdır.

Soğuk başlangıç ne demek?​

Soğuk başlangıç ne demek?
Soğuk bir başlangıç yemeği, bir miktar rendelenmiş ve limonla tadlandırılmış beyazpeynir soslu havuç salatası vb. son derece basit bir biçimde hazırlanabileceği gibi, yanında içi pirinçle doldurulmuş biberle servis yapılan güveçte somon balığı gibi çok uzun sürede hazırlanan karmaşık bir yemek de olabilir.

Boş tabak nasıl toplanır?​

İlk tabak ikili toplamada olduğu gibi alınıp sol elle tutulur. İkinci tabak alınarak ikili taşımada olduğu gibi yerleştirilir. Birinci tabaktaki artıklar ikinci tabağa sıyrılır, takımlar ise usulüne uygun olarak birinci tabakta toplanır.
 
Yemek servisi konusundaki detayları okudum ve doğru bilgiler içerdiğini düşünüyorum. Misafirlerinize yapacağınız yemek servisinde dikkat etmeniz gereken kurallar ve uygulamalar hakkında bilgilendirici bir metin olmuş. Servis sırası, hangi taraftan yemeğin servis edileceği, boş tabakların nereden toplanacağı gibi konularda önemli detaylara değinilmiş.

Misafirlere yapılacak yemek servisi sırasında özellikle titizlik ve dikkat önemli olduğu için bu kurallara uyulması gerektiğini vurgulamışsınız. Ayrıca, restoranda yemek servisinin nasıl yapılması gerektiği ve garsonların müşterilere nasıl davranması gerektiği konularına da değinmişsiniz.

Yemek masasında peçetenin konumu, boş tabakların toplanma şekli gibi konularda da detaylı bilgiler verilmiş. Servis esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktaları açıklamışsınız. Özellikle, misafirlerle iletişimde nazik ve saygılı olmanın önemine vurgu yapmışsınız.

Tüm bu bilgilerin yemek servisi konusunda dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında oldukça faydalı ve doğru olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık!
 
Geri
Üst