AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yemek saklama kabi nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yemek saklama kabı nasıl olmalı?​

En iyi saklama kabı, besin ile temasında herhangi bir kaptan besine geçişi olmayan nötr kaplardır. Besinleri saklamada kağıt, madeni, plastik, toprak ve cam gibi materyalli araçlar kullanılır.

Saklama kabı cam mı plastik mi?​

“Eğer ürünleri plastiklerde uzun süre depolarsak, bu kaplarda bulunan kimyasallar, ürüne geçiyor. Bu geçişleri kolaylaştıran ürünler var. Su şişesine sıvı yağ koyarsanız, o zaman kutudaki kimyasallar çözünüyor ve sağlığa zarar veriyor. Mümkünse bu tür asitli ürünleri saklarken cam kaplar tercih edilmeli.
Cam saklama kabı sağlıklı mı?
Besinlerle alınan alüminyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir gibi minerallerin vücuda olan biyo yararlılığını azaltır. Kaptan besine, besinden kaba geçiş olması besin kalitesini olumsuz etkiler. En iyi saklama kabı, besinle alışverişi olmayan nötr kalplar örneğin kaliteli cam kaplardır.”
Erzak saklama kabına ne konur?
Tahıl, kurubaklagiller, şeker vb. kuru besinlerin, kuru (nem oranı % 50-60) ve serin (en fazla 20 °C ) ortamda saklanmalıdır. Bakliyatlar, erzak dolabında saklanmalı, dolabın serin- kuru yerde olmasına dikkat edilmelidir.

Çelik saklama kapları sağlıklı mı?​

Emaye yıpranmadığı sürece sağlık yönünden bir sakıncası olmaz. En son piyasaya sürülen pişirme kapları çelik, krom ve nikel alaşımıyla yapılmıştır ve “çelik tencere” adıyla satılmaktadır. Bu kapların görünümü güzeldir, kolay yıpranmaz, yemekler fazla yapışmaz, yapışanlar kolayca temizlenebilir.

Plastik kap Buzluga konur mu?​

Hafta sonları, yemek pişirdiklerinde ya da hafta içinde gerektiği zaman kullanabilecekleri malzemeleri hazırladıklarında, bunları sıklıkla plastik kaplara doldurup derin dondurucuya yerleştiriyorlar. Derin dondurucuda kullanılmak üzere özel üretilmiş kaplar güvenlidir.
Bulgur buzdolabında saklanır mı?
Bu sorunun yanıtı evettir. Bakliyat çeşitleri buzdolabında uzun sürelerce saklanabilmektedir. Bakliyatı açtıktan sonra cam kavanoz veya bez torbalara aktararak buzdolabında saklanabilmektedir. Bakliyatları cam kavanoza aktardıktan sonra ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engellemek gerekmektedir.
 
Geri
Üst