AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yelpaze Poğaça Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yelpaze Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı üzerine akı hamurun içine
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
Bir miktar kaşar peyniri ,beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için;
Çörek otu ve susam

Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın.
Azar azar unu ilave edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Tezgah üzerinde resimde gördüğünüz gibi açın.
Bir bıçak yardımıyla açmış olduğuz yarısına kesikler atın .
Kesilmemiş tarafı kesik olan tarafın üzerine katlayıp peynir ve maydanoz karışımından arasına koyup katlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine resimde gördüğünüz gibi dizin üzerine yumurta sarısı sürün.
Çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Yelpaze Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst