AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yelda reynaud biyografi

haberci

Yeni Üye
Yelda Kaymakçı Reynaud (d 1972, Viyana), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu 1972'de Avusturya'da doğdu Almanya'da ilk öğretimini gördü Almanya'dan Mısır'a gitti
Mısır'da üç sene balık adam hocalığı yaptı daha sonra, ABD'ye gitti ve bir yıl araştırma yaptıktan sonradan Fransa'ya yerleşti Paris'in en ünlü tiyatro okullarında 6 sene eğitim gördü Farklı Alanlara Yönlendirilmiş tiyatrolarda dört sene her tarafında ara sıra oynadı Almanya, Türkiye, İsveç ortak yapımı olan, Yılmaz Arslan'ın Bere adlı sinema filminde başrol oynadı
Bere filmindeki rolüyle Antalya Film Festivali'nde En iyi bayan oyuncuAltın Portakal ödülünü aldı Hala eğitimi devam etmektedir Akıcı olarak Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca konuşabilmektedir Keza orta derecede Darı Arapçası, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir
Özlem Düvencioğlu ile birlikte Başıbozuk Ltd adlı bir üretim şirketi kurdu Başıbozuk ismini Tenten dergisi okurken gördü ve daha sonra savaşta cephenin en önünde bulunan toplama, maaşsız Osmanlı ordusuanlamına geldiğini öğrendi Bu kelimeyi kendisiyle ilişkilendiripözdeşleştirerek; şirkete bu adı verdi
Yelda reynaud resimleri
*

Yelda Kaymakçı Reynaud, 1972 yılında Viyana'da doğmuş bir Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur. Avusturya'da doğmasına rağmen Almanya'da ilk eğitimini almıştır. Daha sonra Mısır'a giderek üç yıl boyunca balık adam hocalığı yapmıştır. Ardından ABD'ye giderek bir yıl boyunca araştırma yapmış ve sonrasında Fransa'ya yerleşmiştir. Paris'in en ünlü tiyatro okullarında altı yıl eğitim almış ve farklı alanlara yönlendirilmiş tiyatrolarda dört yıl boyunca çeşitli rollerde oynamıştır.

Yelda Reynaud, Almanya, Türkiye, İsveç ortak yapımı olan Yılmaz Arslan'ın "Bere" adlı sinema filminde başrol oynamıştır. Bu filmdeki performansıyla Antalya Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Altın Portakal ödülünü almıştır. Halen eğitimine devam etmekte olup Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde akıcı bir şekilde iletişim kurabilmektedir. Ayrıca orta derecede Darı Arapçası, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir.

Özlem Düvencioğlu ile birlikte Başıbozuk Ltd adlı bir üretim şirketi kurmuşlardır. Başıbozuk ismini Tenten dergisinde okurken görüp, savaşta cephenin en önünde bulunan toplama, maaşsız Osmanlı ordusu anlamına geldiğini öğrenmiştir. Bu kelimeyi kendisiyle ilişkilendirerek, şirkete bu adı vermiştir.

Yelda Reynaud hakkında daha fazla bilgi ve resimleri araştırabilirsiniz. Eserlerini ve kariyerini takip etmek isteyenler için değerli bir sanatçıdır.

Geri