Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
500 gram çiğ köftelik esmer bulgur
250 gram yağsız kıyma (Çiğ köftelik)
1 büyük soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon
1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet nane
4-5 taze soğan
Yoğurmak için;
Bir ölçü buz

Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domateslerimizi rendeleyelim. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım (Dilerseniz rendelebilirsiniz) çiğ köfte tepsimize doğradığımız soğan ve sarımsakla birlikte salçalar ve baharatları ekleyip 5-10 dakika yoğurur biçimde büsbütün karışmasını sağlayalım.
Daha sonra bulgurumuzu ekleyip rendelenmiş domatesleri üzerine ekleyerek yoğuralım. Yoğurma sürecine 15-20 dakika devam edelim. Orta ara buz ekleyerek bulgurun şişmesini engelleyelim.
Bu müddetin sonunda kıymamızı ekleyerek 1 saat kadar yoğuralım. Sonrasında 20 dakika dinlenmeye bırakalım. Daha sonra limon, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha yoğuralım.
Son olarak nane, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyarak çiğköfteye ekleyelim, karıştıralım. Servise hazır afiyet olsun.
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst