AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yedek subay olamaz karari nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yedek subay olamaz kararı nedir?​

Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşüren veya askerliğin şeref ve haysiyetiyle bağdaşmıyacak eylemlerde bulunanlar ile tutum ve davranışlarıyla yasa dışı siyasi, yıkıcı, bölücü ideolojik görüşü benimsemiş olduğu anlaşılanlar, Okul disiplin kurullarının vereceği subay olamaz kararı üzerine er olurlar.

Er olarak giden subay olabilir mi?​

6 aylık askerliği er olarak yaptıktan sonra 6 ay daha maaşlı askerlik yapanlar, sözleşmeli erbaş-er veya uzman erbaş olarak görevlerini sürdürebilecekler. Sınavlardan sonra astsubaylığa, astsubaylıktan da subaylığa geçebilecekler, generalliğe kadar giden yol açık olacak.
Yedek subaylık kaç ay oldu?
Ayrıca askerlik hizmetini yedek subay yada ast subay olarak yerine getirmek isteyen vatandaşlar için askerlik süresi 12 aydır.

Yedek subay şartları nedir?​

2 senelik fakülteleri bitiren kişilerin 26 yaş üstü olmaması, Vücutta herhangi yanık, çizik, jilet izi, dövme gibi durumlar olmaması, Yedek astsubay adaylarının TSK’nın belirlemiş olan boy ölçü oranına sahip olması gerekir. Bu oran ise, erkeklerde 1.64, kadınlarda 1.58 boy minimum şartı vardır.

Yedek subay Erliğe düşer mi?​

askerlik hizmetini er statüsünde tamamlar. Bunların askerlik hizmeti erbaş ve erlerin hizmet süresi kadardır.” Yedek subaylık eğitimine devam etmekte olan adaylar hakkında idare tarafından yukarıda belirtilen madde hükmü gerekçe gösterilerek, yedek subay adaylığından erliğe düşürülme işlemi tesis edilmektedir.
Lisans mezunu er subay olabilir mi?
Muvazzaf/sözleşmeli subay başvurusunda öğrenim şartı nedir? Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için; sınıf ve branşlara göre kaynak okul olarak başvuru kılavuzunda belirtilen en az dört yıllık fakülte ve yüksek okullardan mezun olmak şartı aranmaktadır.
Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir. Bu şartlara sahip olan adayların astsubay ve yedek astsubay olması mümkündür. Adaylar tüm bu şartlara uygunsa e-devlet üzerinden başvuru yapabilir.
a) Muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için temel eğitim süresi, pilotaj eğitim-öğretim süreleri hariç 52 haftayı geçemez. b) Yedek subay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez.
2021 askerlik süresi ne kadar?
Yeni sistemde eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirildi. İlk ayı temel askerlik eğitiminden oluşan bu hizmet yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak planlandı.

Herkes yedek subay olabilir mi?​

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek subay neye göre belirleniyor?​

Yedek subay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenecek diğer …
Yedek subaylıktan istifa edilir mi?

Geri