AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yedek subay egitim suresi ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yedek subay eğitim süresi ne kadar?​

b) Yedek subay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez. ç) Yedek astsubay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir.
Sözleşmeli er feshederse ne olur?
Cevap : Ön sözleşmesini feshederek ayrılanlar tekrar TSK’ya sözleşmeli er olarak geri dönemezler. Cevap : Ön sözleşme süresi, sözleşmeli er adayları için adaylık süresi gibi değerlendirildiğinden, ön sözleşme süresi içinde ayrılanlar hakkında herhangi bir cezaî işlem yapılmaz ve ayrılanlar tazminat ödemezler.

Yedek subaylık kesin çıkar mı?​

Askerlik şubesinde “yedek subay” olmak istediğimi söyledim, kesin çıkar mı? Hayır. “Kısa dönem” askerlik tercih edenlerin dahi yedek subay olma ihtimali vardır.
Yedek subay acemilik eğitimi kaç gün?
Bedelli yapmayan bütün askerler için askerlik süresi 6 ay olup, gün olarak 180 gündür. Bu sürenin ilk 1 (bir) ayı acemi birliği, diğer 5 (beş) ayı ise uzmanlık dönemidir. Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler. Buna halk arasında 4 hafta da denmektedir.
Sözleşmeli er ve erbaşlara müjde. Bekledikleri değişiklik yapıldı. Artık mesai bitiminde kışladan çıkıp evlerine gidebilecekler.
Sözleşmeli er 7 yıl sonra ne iş yapar?
Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, kurum ve kadrolar için gerekli şartları taşımaları halinde, istemleri üzerine kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına atanarak memur olmaları sağlanabiliyor.

MADDE 1. — 1 . 5. 1974 tarihine kadar yurt içi veya yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarından mezun olarak yedek subay adayı olma hakkını kazanmış ancak henüz askere şevki yapılmamış bulunan yükümlüler 4 ay süre ile yedek subay temel askerlik eğitimine tabi tutulurlar.

Yedek subay yaş sınırı var mı?​

Yedek subay olmak için belirlenmiş kilo ve boy aralığında olmak, Yedek subay olmak için talep gerçekleştirmek, Lisans mezunları için 27 yaş sınırını, lisansüstü mezunları için ise 32 yaş sınırını geçmemiş olmak, Günümüzde fakülte mezunu olan insan sayısı oldukça fazladır.
Isteyen herkes yedek astsubay olabilecek mi?
Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek astsubay eğitim süresi ne kadar?​

c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez. ç) Yedek astsubay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. d) Uzman erbaş ile sözleşmeli erbaş ve er temel eğitim-öğretim süresi 26 haftayı geçemez.
Yedek subay eğitimi nasıl olur?
Yedek Subay kurs bölükleri vardır ve eğitimler orada verilir. İlk iki hafta temel askeri konular; selamlama, yürüyüş, silah kullanımı vb. gibi bilgiler öğrenilir ve ardından yemin töreni olur. Sonraki iki ay boyunca ise, bulunduğunuz sınıfla ilgili eğitim alırsınız. Bu eğitimde, 6-7 farklı ders olur.
Eğitim sürecinde yedek astsubaylara maaş verilmemektedir. Yedek astsubaylar bu 2 ay boyunca maaş yerine harçlık almaktadırlar.
Yedek subaylar kaç ay acemilik yapar?
Bu süreler TSK Personel Kanunu’nda belirlenmiştir. Meslekçi asteğmenlerin acemilik eğitimi 1 ay, takım komutanı asteğmenlerin acemilik eğitimi ise 2.5 ay sürmektedir. Asteğmen adayları askeri okulda eğitim görüp mezun olduktan sonra 10-11 ay görev yapmaktadır.

Askerlik yaşı 20 mi 21 mi?​

Askerlik yaşı nüfus kayıtlarında yer alan yaşınıza göre belirlenmektedir. Askerlik yaşı her erkeğin 20 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününe kadar sürer. Bu kapsamda, askerlik yaşı 20 yaşında başlamaktadır.

Geri