AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yedek astsubay rapor hakki kac gun?

Editör

Yeni Üye

Yedek astsubay rapor hakkı kaç gün?​

Örnek: Yetiştirme süresi bir ay olanlara 28 gün yıllık planlı ve 14 gün yıllık mazeret olmak üzere toplam 42 gün, iki buçuk ay olanlara ise 24 gün yıllık planlı ve 12 gün mazeret olmak üzere toplam 36 gün izin verilir.

Yedek subay olan Uzman Çavuş olabilir mi?​

Yedek subay olan Uzman Çavuş olabilir mi?
yedek subay olan adam değil uzman çavuş astsubaylık için bile aday olmaz. rütbelerin statüsü gereği olması gerekendir.askerlikteki işleyişi görünce ne astsubay ne de uzman olmak isteyecektir.

Askerde mazeret izni neleri kapsar?​

Türk Silâhlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubayların barışta her yıl 30 gün yıllık planlı izin hakları vardır. Bu müddete yol dahil değildir. Ayrıca kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere 15 güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir.

Yedek astsubay askerde ne kadar maaş alır?​

Yedek astsubay askerde ne kadar maaş alır?
Yedek astsubay maaşı görev yaptığınız yerlere göre değişiklik göstermektedir. Batıda görev yapacak yedek astsubay maaşı yaklaşık olarak 5.000 TL – 5500 TL arasındadır. Doğuda görev yapacak yedek astsubayların maaşı daha yüksektir. Ortalama 6.000 TL -6500 TL arasındadır.

Hangi bölümler yedek subay olur?​

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek astsubay sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?​

Yedek astsubay sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?
Seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır.

Yedek astsubay eğitimi kaç ay?​

c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez. ç) Yedek astsubay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. d) Uzman erbaş ile sözleşmeli erbaş ve er temel eğitim-öğretim süresi 26 haftayı geçemez.

Yedek astsubay rapor hakkı, yetiştirme süresine bağlı olarak değişmektedir. Örneğin, yetiştirme süresi bir ay olanlara 28 gün yıllık planlı izin ve 14 gün yıllık mazeret izni olmak üzere toplamda 42 gün izin verilir. İki buçuk ay yetiştirme süresi olanlara ise 24 gün yıllık planlı izin ve 12 gün mazeret izni olmak üzere toplamda 36 gün izin verilmektedir.

Yedek subay olan Uzman Çavuş olamaz. Yedek subaylık ve astsubaylık farklı statülere sahiptir ve bir kişi yedek subay olarak atanmışsa, uzman çavuş olamaz. Bu kişilerin farklı yetki ve sorumlulukları bulunmaktadır.

Askerde mazeret izni, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının barışta her yıl 30 gün yıllık planlı izin hakkını kapsar. Bunun yanı sıra, kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere 15 güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir.

Yedek astsubayların askerde aldıkları maaş, görev yaptıkları bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Batıda görev yapan yedek astsubayların maaşı yaklaşık olarak 5.000 TL ile 5.500 TL arasında iken, doğuda görev yapan yedek astsubayların maaşı daha yüksek olabilir ve ortalama 6.000 TL ile 6.500 TL arasında olabilmektedir.

Yedek subaylık ve astsubaylık için farklı bölümlerden mezun olan kişiler atanabilir. Lisans veya lisans üstü mezunlar yedek subay olarak görev alabilirken, meslek yüksekokulu mezunları yedek astsubay olma şansına sahiptir. Ayrıca lisans veya üstü mezunlar da yedek astsubaylık için başvurabilirler.

Yedek astsubay sonuçları, 2022 yılı için 29 Nisan 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Bu tarihte sonuçlar açıklanacak ve adaylar durumlarını öğrenebilecekler.

Yedek astsubay eğitim süresi, yedek astsubay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenmektedir. Bu süre öğrencilerin aldığı eğitim seviyesine ve programına göre belirlenmektedir.

Geri