Yedek astsubay ne kadar maaş alıyor?
Yedek astsubay maaşı görev yaptığınız yerlere göre değişiklik göstermektedir. Batıda görev yapacak yedek astsubay maaşı yaklaşık olarak 5.000 TL – 5500 TL arasındadır. Doğuda görev yapacak yedek astsubayların maaşı daha yüksektir. Ortalama 6.000 TL -6500 TL arasındadır.Yedek subay evde kalabilir mi?
Yedek subay evde kalabilir mi?yedek subay olursan, memur gibi işe gider gelirsin, ya lojman ya da bir kaç yedek subay arkadaşınla birlikte bir evde kalırsın.
Hangi bölüm mezunları yedek astsubay olabilir?
Bedelli askerlikten yararlanmak istemeyen kişilere ise farklı alternatifler sunulur. Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir.Yedek astsubay kaç ay eğitim alır?
Yedek astsubay kaç ay eğitim alır?c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez. ç) Yedek astsubay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. d) Uzman erbaş ile sözleşmeli erbaş ve er temel eğitim-öğretim süresi 26 haftayı geçemez.
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
Yedek subay telefon serbest mi?
Yedek subay telefon serbest mi?Yemin ettikten sonra android/ios tüm telefonları taşımanız serbest. Aslında birlik içinde kullanmak herkese yasak ama kullanılıyor işte, mecbursun çünkü. Eğer android telefonu acemi birliğine götürürsen, kapıda alırlar telefonu, yemin etmenize 2-3 gün kala geri dağıtırlar.
Yedek subay dışarı çıkabilir mi?
Yedek subaylar dışarıda ev kiralayarak mesai saatleri dışında sivil hayat yaşarlar. Askeri öğrencilik dönemlerinde ise hafta sonu aynı şehirdeki akrabalarına kurallar kapsamında evci olarak çıkabilirler. Ayrıca ailesi ya da eşleri geldiğinde de evci izni alabilirler.Yedek astsubay alımları neye göre seçiliyor?
Yedek astsubay alımları neye göre seçiliyor?Yedek astsubay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, ön lisans/lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Bakanlıkça …
Her önlisans mezunu yedek astsubay olabilir mi?
Dört yıllık üniversite mezunları yedek astsubay olabilir mi? 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 8’inci maddesi gereği dört yıl ve daha fazla süreli kurumlardan mezun olanlardan istekli olanlar yedek astsubay olabilir.Yedek astsubay operasyona gider mı?
Yedek astsubay operasyona gider mı?Yedek Subay’lar da operasyona çıkar. Hatta Hatay gibi yerlerde ÜS Komutanlığı bile yapanlar var.
Cevap 21: Muvazzaf subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman erbaşlar görevleri müddetince veya emekli/müstafi olduktan sonra MKE kurumu tarafından satışa sunulan tabancalardan veya sivil veya askeri şahıslardan toplam 3 (üç) adet silah satın veya devir alabilirler.
Yedek subaylar kaç ay acemilik yapar?
Yedek subaylar kaç ay acemilik yapar?Bu süreler TSK Personel Kanunu’nda belirlenmiştir. Meslekçi asteğmenlerin acemilik eğitimi 1 ay, takım komutanı asteğmenlerin acemilik eğitimi ise 2.5 ay sürmektedir. Asteğmen adayları askeri okulda eğitim görüp mezun olduktan sonra 10-11 ay görev yapmaktadır.
Asteğmen kimlere çıkar?
Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.Yedek astsubay askerde ne iş yapar?
Yedek astsubay askerde ne iş yapar?emekli olmuş, kendi isteğiyle istifa edip ordudan ayrılmış astsubaylar ile liyakatli eski uzman çavuşların bir kısmı gerekli görüldüklerinde seferberlik halinde (savaş ) silah altına alınıp silahlı kuvvetlerde görev alırlar. işte o kişilere yedek astsubay denir.
Asteğmen silah taşır mı?
Tabanca atış görevi genellikle askerde kendi mesleğini yapan asteğmenlere (Veteriner, Psikolojik danışman, doktor vb. sınıflardakilere) verilir. Tüm yedek subayların, kadrolarında geçen tabancayı taşıma hakları vardır, fakat birlik komutanları buna pek yanaşmazlar.Yedek astsubay acemi birliği kaç gün?
Yedek astsubay acemi birliği kaç gün?Bedelli yapmayan bütün askerler için askerlik süresi 6 ay olup, gün olarak 180 gündür. Bu sürenin ilk 1 (bir) ayı acemi birliği, diğer 5 (beş) ayı ise uzmanlık dönemidir. Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler. Buna halk arasında 4 hafta da denmektedir.
Asteğmen Olmak İçin Gerekenler Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.