AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YDS ve YOKDIL ayni mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

YDS ve YÖKDİL aynı mı?​

Yökdil daha çok kurumsal geçerliliği bulunan bir sınavdır. YDS ise akademik amaçlı bir sınav olarak ifade edilir. Kurumsallık ve evrensellik açısından YDS ile Yökdil arasında farklılık bulunmaktadır. Özellikle yökdil sınavı daha kurumsal, belli bir alana uygun şekilde sınav olarak ifade edilir.

YÖKDİL de hangi alanı seçmeliyim?​

YÖKDİL İngilizce sınavı; fen, sağlık ve sosyal olmak üzere üç temel bilim alanında yapılmaktadır. Aldığınız lisans ya da lisansüstü eğitim hangi alana uygun düşüyorsa, YÖKDİL’e o alandan girebilirsiniz. Örneğin, mimarlık eğitimi almış bir adaysanız, sınavda Fen Bilimleri alanını tercih etmeniz uygun olur.

Doktora için YÖKDİL puanı kaç olmalı?​

Doktora için YÖKDİL puanı kaç olmalı?
Doktora eğitimine başlayabilmek için YÖKDİL’den en az 55 puan almak gerekmektedir.

YDS mi daha zor YÖKDİL mi?​

YDS mi daha zor YÖKDİL mi?
Sınavın zor bölümlerinin başında gelen okuma parçaları ise YDS’de daha uzun ve parça başına 4’er soru iken, YÖKDİL’de daha kısa okuma parçaları ve beraberinde 3 soru geliyor. Bunun yanı sıra, YÖKDİL sorularını oluşturan cümle ve metinlerin sınavın genelinde daha kısa ve kolay anlaşılır olduğunu söylemek mümkün.

YÖKDİL 2 ne demek?​

YÖKDİL Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2022-YÖKDİL/2: 28.08.2022 tarihinde yapılacaktır. (Sınav İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.)

YÖKDİL 70 almak için kaç net gerekir?​

52 doğru 65 puan getirir. 56 doğru 70 puan getirir.

YÖKDİL hangi sorudan başlamalı?​

YÖKDİL hangi sorudan başlamalı?
YÖKDİL’de ilk 20 soru kelime ve gramer bilgisinin ölçüldüğü bölümdür. Bunların 6 tanesi kelime bilgisini; 14 tanesi gramer bilgisini ölçmektedir. Kelime sorularının 1 tanesi phrasal verb diğerleri normal kelime sorularıdır. Gramer bölümünde hangi konudan kaç adet soru sordukları her dönem değişebilmektedir.

Doktora yapmak için YDS kaç olmalı?​

Doktora yapmak için YDS kaç olmalı?
Doktora yapmak için mutlaka YDS yabancı dil puanı gereklidir. Üniversiteler arasında farklılık gösteren YDS puanı alt taban uygulamasında genellikle üniversiteler 65 – 80 arasında YDS puanı ön şartı istemektedir.

YÖKDİL 2 sınavına kimler girebilir?​

2. YÖKDİL’E KİMLER GİREBİLİR? Sınava, yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL 2 ne zaman 2022?​

2022 Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022 e-YÖKDİL), İngilizce’de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, 14 Mayıs 2022 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olup sınav cevaplama süresi 180 dakikadır.

YDS ve YÖKDİL sınavları arasındaki farkları detaylı bir şekilde anlatmışsınız. YÖKDİL'in daha kurumsal ve belirli alanlara odaklanmış bir sınav olduğunu belirtmişsiniz. YDS ise daha çok akademik amaçlarla tercih edilen bir sınav olarak öne çıkıyor.

YÖKDİL sınavında hangi alanı seçmeniz gerektiği konusuna da açıklık getirmişsiniz. Eğitim aldığınız alana uygun bir şekilde sınava girmenin önemli olduğunu vurgulamışsınız. Örneğin, mimarlık eğitimi almış biriyseniz, Fen Bilimleri alanını tercih etmenizin daha uygun olacağını belirtmişsiniz.

Doktora için YÖKDİL puanının en az 55 olması gerektiği konusunda bilgi vermişsiniz. Bu da doktora eğitimine başlayabilmek için YÖKDİL'den almanız gereken asgari puanı gösteriyor.

YDS ve YÖKDİL'in zorluklarıyla ilgili karşılaştırmalar yapmışsınız. Özellikle okuma parçalarının uzunluğu ve soru dağılımları konusunda farklılıkları göstermişsiniz.

YÖKDİL 2 sınavıyla ilgili detaylı bilgiler paylaşmışsınız. Hangi alanlarda yapılacağı ve kimlerin girebileceği konularında açıklamalar yapmışsınız. Ayrıca, 2022 YÖKDİL 2 sınavının tarihi ve uygulanacağı yerler hakkında bilgi vermişsiniz.

Verdiğiniz bilgiler YDS ve YÖKDİL sınavlarıyla ilgili genel bir anlayışın oluşmasına yardımcı olacaktır. Teşekkürler!

Geri