Yazinin bizim icin onemi ne?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yazının bizim için önemi ne?​

Yazının en büyük görevi; düşünceyi kalıcı kılması, taşıması ve yaymasıdır. Uygarlığın simgesi olan yazının bulunuşu ile: – Bilgi, duygu, düşünce ve isteklerin tam olarak saklanması ve aktarılması mümkün olmuştur.
Yazar nasıl yazmaya başlar?
Yazar olmanın temeli yazmaktan ziyade çok okumaktan geçer. Yazarlık bir sürahi gibidir. Doldurmadan boşaltacağınız hiçbir şey olmaz. Ne kadar çok okursanız, o kadar çok yazmaya hazır hale gelirsiniz.

El yazısını nasıl düzeltebilirim?​

Harfleri oluşturan çizgileri doğru yönde takip etmek el yazını hatırı sayılır oranda iyileştirebilir. Örneğin, küçük ‘a’ harfine kuyruğundan değil de en üstten yuvarlak çizerek başlamayı dene. Her harfi tıpkı anaokulunda öğretildiği gibi doğru yönde yazmaya çalış.
Güzel yazı yazmak ne işe yarar?
Müjde: Yazmak, düşünme hızını ve kelime haznesini arttırırken, ruh haline ve stres seviyesinin azalmasına da iyi geliyor. Yazı yazmak aynı zamanda söz ile kolayca ifade edemediğimiz çoğu şeyi rahatlıkla dışavurmamıza yardımcı oluyor.

Yazının hayatımızdaki önemi ve yeri nedir?​

Yazının bulunması ile birlikte toplumlar arasındaki iletişim daha da kuvvetlenmiştir. yazılı eserler sayesinde elde edilen bilgiler gelecek kuşaklara rahatlıkla aktarılabilmiştir. Yapılan anlaşmalar yazı aracılığıyla kayıt altına alınmış, bu sayede karışıklıklar giderilmiştir.
Yazının insanlık tarihine en büyük katkısı ne olmuştur?
Yazının icadı insanlık tarihinin en büyük sıçraması olarak kabul edilir. çünkü, insa- noğlunun birikimleri yazı sayesinde nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşabilmiştir. Sözle aktarım, yazı kadar kalıcı ola- mamıştır.

Yazının önemi nedir?​

Hikaye yazmaya nereden başlamalı?
Bana sorarsanız, her şeye fikirden başlamalı. Evet, fikir, içinde hem ana karakteri, hem de olayların özünü, öncülünü ya da dayanağını barındırmalı.
 
Geri
Üst