Yazin serada ne ekilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
229.470
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yazın serada ne ekilir?​

Ticari seralarda en çok yetiştirilen sebzeler domates, biber, kavun, kabak, marul, hıyar ve patlıcandır.
Sera yetiştiriciliğinde en çok tercih edilen toprak türü nedir?
Bu nedenle erken mahsul almada kumlu-tınlı topraklar ideal kabul edilmektedir. Sanayi için yapılan domates yetiştiriciliğinde erkencilikten ziyade verim önemli olduğundan, yetiştirme periyodu uzun olan yerlerde tınlı, killi-tınlı, milli-tınlı topraklar hafif topraklara tercih edilir.

Üzüm yetiştiriciliğinde plastik seraların en uygun örtme zamanları nedir?​

Plastik seralarda yetiştirilen üzümlerde örtü materyali olarak tek yıllık plastik kullanılacak ise, genel olarak ocak ayı içerisinde plastiklerin örtülmesi gerekir.
Sera izni nasıl alınır?
Sera kurmak için almamız gereken izin var mı? Sera yatırımları konusunda proje başvuruları diğer yatırımlardan ayrı bir izne tabi değildir. İlgili belediye ve özel idarelerden alınacak izinler başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Belediye ya da özel idareye müracaat ederek izin gerekip gerekmediği öğrenilebilir.
Lahana, karnabahar, ıspanak, turp ve marul, kışlık soğan, bezelye gibi kışlık sebzeleri ekmeniz önerilir. Böylece sebze ihtiyacınızı da bahçenizde karşılayabilirsiniz.
Sera ekimi ne zaman yapılır?
– İlkbahar döneminde Kasım sonu-Aralığın ilk haftasında tohum ekimi yapılır.

Sera tipleri nelerdir?​

Yararlanma şekillerine göre de seralar yetiştirme, koruma ve sergileme (gösteri), üretme ve araştırma seraları olarak dört kısma ayrılırlar. Yetiştirme seralarında, sera içindeki toprak doğrudan yetiştiricilikte kullanılır.
Hangi bölgede seracılık yapılır?
Ülkemizde seracılığın en fazla yapıldığı bölge Akdeniz Bölgesi’dir. Akdeniz Bölgesi’nde seracılık faaliyetleri sonucunda dört mevsim her türlü ürün verimlilikle elde edilmektedir. Seracılığın Akdeniz Bölgesi’nden sonra yoğun olarak yapıldığı bölgeler, Ege, Marmara ve Karadeniz’dir.
 
Geri
Üst