Yazın En Türlüsü Kabak Tanımı İçin Materyaller
5 adet kabak
2 adet patates
2 adet domates
2 adet soğan
4 diş sarımsak
Zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
Yazın En Türlüsü Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar görseldeki üzere uzun şerit halinde doğranır ( çatalla hal verdim çizdim uzunluktan siz isterseniz çizmeyebilirsiniz)
Domatesler kabuğu soyulur, söğüş olacak formda doğranır.
Patatesler soyulur ve elma dilimi biçiminde biraz daha ince biçimde doğranır.
Soğanlar söğüş halinde doğranır, sarımsaklar orta uzunluk halinde kıyılır.
Fırın kabına konulur, tüm materyaller karıştırılır .
Bir tavada yap hafif ısıtılır ve salça baharat eklenir.
Bu salçalı karışım yemeğin üzerine dökülüp hepsi harmanlanır.
Üzeri evvel yağlı kağıtla daha sonrada folyo ile kapatılır.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 -35 dk pişirilir.
Denetim edildikten sonra üzerindeki yağlı kağıt ve folyo alınıp üzeri kızarana kadar 10 dk daha durur daha sonra ılıyınca servis edilir.
Not: isterseniz üzerine içinde dereotu olan süzme yoğurt ile servis edilebilir isteğe bağlı hafif bir yemek olduğu kadar lezzetli ve sağlıklı bir yemek.
Afiyet olsun.
5 adet kabak
2 adet patates
2 adet domates
2 adet soğan
4 diş sarımsak
Zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
Yazın En Türlüsü Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar görseldeki üzere uzun şerit halinde doğranır ( çatalla hal verdim çizdim uzunluktan siz isterseniz çizmeyebilirsiniz)
Domatesler kabuğu soyulur, söğüş olacak formda doğranır.
Patatesler soyulur ve elma dilimi biçiminde biraz daha ince biçimde doğranır.
Soğanlar söğüş halinde doğranır, sarımsaklar orta uzunluk halinde kıyılır.
Fırın kabına konulur, tüm materyaller karıştırılır .
Bir tavada yap hafif ısıtılır ve salça baharat eklenir.
Bu salçalı karışım yemeğin üzerine dökülüp hepsi harmanlanır.
Üzeri evvel yağlı kağıtla daha sonrada folyo ile kapatılır.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 -35 dk pişirilir.
Denetim edildikten sonra üzerindeki yağlı kağıt ve folyo alınıp üzeri kızarana kadar 10 dk daha durur daha sonra ılıyınca servis edilir.
Not: isterseniz üzerine içinde dereotu olan süzme yoğurt ile servis edilebilir isteğe bağlı hafif bir yemek olduğu kadar lezzetli ve sağlıklı bir yemek.
Afiyet olsun.