Yazilim yapilandirma yonetimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yazılım yapılandırma yönetimi nedir?​

Yazılım konfigürasyon yönetimi (SCM), kuruluşlar tarafından yazılım ürünlerine getirilen değişiklikleri yönetmek için sıklıkla kullanılan standart süreç ve tekniklerden oluşan bir yazılım mühendisliği disiplinidir.

MIL STD 973 nedir?​

MIL STD 973 nedir?
Mühendislik organizasyonlarında silah, araç ve bilgi sistemleri gibi kompleks sistemlerde genellikle MIL-STD-973 kullanılır. Türkiye’de de en yaygın kullanılan standart MIL-STD-973’tür. Savunma sanayi projelerinin çoğunda da bu standart temel olarak kullanılır.

Konfigürasyon yönetim planı nedir?​

Konfigürasyon yönetimi; ürünün fonksiyonel ve fiziksel karakteristiklerinin tanımlanması, dokümante edilmesi, kayıt altına alınması, değişikliklerin ilgili dokümanlara, verilere ve ürüne aktarılması konularını garanti altına alan ve ürünün yaşam döngüsü boyunca devam eden bir yönetim sürecidir.

Yapılandırılmış yönetim nedir?​

Yapılandırılmış yönetim nedir?
Yapılandırma yönetimi kavramları Bir bileşen , ekibinizin üzerinde çalıştığı yazılım ya da sistemin fiziksel veya mantıksal parçalarını temsil eder. Örneğin, kalp monitörü gibi bir fiziksel parça ya da sunucu gibi mantıksal bir parça için bir bileşen yaratabilirsiniz.
ANSI EIA 649 nedir?​
SAE EIA-649 Konfigürasyon Yönetimi Standardı ve tamamlayıcı SAE GEIA 649A El Kitabı, savunma, havacılık ve endüstri sektörlerinde kullanılan evrensel Konfigürasyon Yönetimi (CM) standartlarıdır. Bu standartlar, işletmelerde CM ilkelerinin temelini tanımlamaktadır.

CM2 nerede kullanılır?​

CM2 nerede kullanılır?
Dünya genelinde birçok kurum ve kuruluşun iş yapış tarzını değiştiren, Türkiye’de de başta savunma sanayii olmak üzere bir çok firmada süreçleri etkileyen ve yeni nesil konfigürasyon yönetimi olarak adlandırılan CM2, büyüklüğünden bağımsız olarak tüm firmalarda uygulanabiliyor.

Konfigürasyon yapmak nedir?​

Konfigürasyon kelime anlamı olarak yapılandırma anlamına gelmektedir. İngilizcedeki anlamı ise atomların uzayda dizilimleri ve düzenlerini ifade etmek için kullanılmaktadır. Dilimizde genelde konfigüre etmek şeklinde kullanılan bu kelime düzenlemek ya da yapılandırmak anlamlarına gelmektedir.

Konfigürasyon yönetimi neden önemlidir?​

Konfigürasyon yönetimi neden önemlidir?
ürünü değiştirebilmenizi sağlar. Doğru uygulanan konfigürasyon yönetimi, ürün kalitesini ve zamanında ürün teslimi performansını iyileştirir, geliştirme ve proje yaşam döngüsü maliyetlerini azaltır. Değişiklik kontrolü : Ürün konfigürasyon bilgilerinin onayından sonra ürünün kontrolü için yapılan faaliyetlerdir.

Yazılımda konfigürasyon ne demek?​

Konfigürasyon, yani yapılandırma, bilgisayar sistemini oluşturmak için bileşenlerin düzenlenme şekline verilen bir isim. Yapılandırma hem donanım hem de yazılım bileşenlerinden oluşuyor.

CM2 eğitimi nedir?​

CM2 eğitimi nedir?
CM2, kapalı döngü değişiklik yönetimi sürecini roller ve objeler ile, anlaşılır, akılda kalıcı ve detaylı bir şekilde dört gün süren bir eğitim ile anlatır.

Yazılım yapılandırma yönetimi (SCM) bir yazılım mühendisliği disiplinidir ve kuruluşlar tarafından yazılım ürünlerine getirilen değişiklikleri yönetmek için kullanılan standart süreç ve tekniklerden oluşur. Bu süreç, ürünün fonksiyonel ve fiziksel karakteristiklerinin tanımlanması, dokümante edilmesi, kayıt altına alınması, değişikliklerin ilgili dokümanlara, verilere ve ürüne aktarılması konularını kapsar. SCM, ürünlerde yapılan değişikliklerin kontrol altında tutulmasını sağlar ve ürünün yaşam döngüsü boyunca sürekli bir yönetim sürecini gerektirir.

Konfigürasyon yönetimi planı, bir organizasyonun konfigürasyon yönetimi sürecini tanımlayan belgedir. Bu plan, ürün konfigürasyonunun kontrolü için gerekli adımları, sorumlulukları, süreçleri ve araçları detaylı bir şekilde açıklar. Konfigürasyon yönetimi planı, yapılan değişikliklerin takibini sağlar ve konfigürasyonun doğru bir şekilde yönetilmesini temin eder.

Yapılandırılmış yönetim ise, bir bileşen olarak ele alınan fiziksel veya mantıksal parçaların yönetimini ifade eder. Bu kavram, ekiplerin üzerinde çalıştığı yazılım veya sistemin parçalarını organize etmeyi ve bu parçalar arasındaki ilişkileri belirlemeyi içerir.

ANSI EIA 649 ve SAE EIA-649 standartları, savunma, havacılık ve endüstri sektörlerinde kullanılan evrensel Konfigürasyon Yönetimi (CM) standartlarıdır. Bu standartlar, işletmelerde Konfigürasyon Yönetimi prensiplerini tanımlar ve uygulanmasını sağlar.

CM2 ise bir eğitim programıdır ve kapalı döngü değişiklik yönetimi sürecini roller ve objeler ile detaylı bir şekilde anlatır. CM2, iş yapış tarzını değiştiren ve tüm firmalarda uygulanabilen yeni nesil konfigürasyon yönetimi pratiğini sunar. Bu eğitim programı, ürün konfigürasyonunun kontrol altına alınmasını, değişikliklerin etkin bir şekilde yönetilmesini ve kalitenin artırılmasını hedefler.

Geri