AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yazilim muhendisligi staj zorunlu mu?

Editör

Yeni Üye

Yazılım mühendisliği staj zorunlu mu?​

Öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için öğrenimleri boyunca toplam 60 iş günü staj yapmaları zorunludur.

Bilgisayar Programcılığı öğrencisi nerelerde staj yapabilir?​

Cevap: Bilgi İşlem, Yazılım, Kamu ya da Özel kuruluşların Bilgi merkezleri vb. yerlerde staj yapabilirsiniz. Bilgisayar Programcılığı Programı olarak nerelerde staj yapabilirim? Cevap: Bilgi İşlem, Yazılım Donanım, Bakım Onarım v.b. gibi birimlerde staj yapabilirsiniz.
SDÜ staj başvurusu nasil yapılır?​
Öğrenciler staj yapmak istediklerine dair başvurularını öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapacaklardır. Öğrenci bilgi sistemi üzerinden staj sorumlusu öğretim üyesi tarafından yapılacaktır. Staj başlangıç tarihinden en geç 10 gün önce teslim edilecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Donanım stajında neler yapılır?​

Bilgisayar Mühendisliği Donanım stajında neler yapılır?
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü DONANIM STAJI 20 iş günü olup yapılan stajın içeriği aşağıdaki maddelerden herhangi birini sağlamak zorundadır.
- Bilgisayar Organizasyonu, Bilgisayar Mimarileri.
- Entegre Devre tasarımları ve imalatı, VLSI.
- VHDL, SystemC, Verilog vb.
- Gömülü sistem tasarımı ve uygulamaları.

Bilgisayar Programcılığı zorunlu staj var mı?​

Bilgisayar Programcılığı zorunlu staj var mı?
Programımızda öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin okul sürecinde 30 iş günü süren staj yapma zorunlukları vardır.

Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu ne iş yapar?​

Bilgisayar programcısı, yazılım kodlarını bilgisayarın izleyebileceği mantıksal bir diziye dönüştüren programlar yazar. Bunu, C ++ ve Python dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılım programlarını kullanarak yapar.

Stajda rapor geçerli mi?​

Staj süresi içinde alınan rapor gün sayısı staj sonuna eklenir, ancak bu süre toplam sürenin yarısını geçemez. Rapor süresi 15 gün ve daha fazla olan öğrencilerin stajları iptal edilecektir.
Sabahattin Zaim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği nerede?​
Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) Üniversite, Küçükçekmece-Halkalı Kampüsünde eğitim-öğretim yapmaktadır.

SDÜ staj zorunlu mu?​

SDÜ staj zorunlu mu?
Madde 8 — Öğrenciler stajlarını mesleklerinin uygulandığı Yüksek Öğretim Kurumlarının laboratuarları, atölyeleri ve uygulama merkezleri dahil olmak üzere yurt içi veya yurt dışı kamu/özel kurum, kuruluş ve işyerlerinde yaparlar. Madde 9 — Staja devam zorunludur.

Yazılım mühendisliği, bilgisayar programcılığı ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda staj yapma zorunluluğu genellikle üniversitelerin eğitim programları içerisinde yer almaktadır. Örneğin, bahsedilen durumlarda staj yapmak öğrenciler için zorunlu bir gerekliliktir ve mezun olabilmek için belirli bir staj süresini tamamlamaları gerekmektedir.

Bilgisayar programcılığı öğrencileri genellikle Bilgi İşlem, Yazılım, Kamu ya da Özel kuruluşların Bilgi merkezleri gibi alanlarda staj yapma imkanına sahiptirler. Bunun yanı sıra, Bilgi İşlem, Yazılım Donanım, Bakım Onarım gibi birimlerde de staj yapabilmek mümkündür.

Staj başvuruları genellikle öğrenci bilgi sistemleri üzerinden yapılmakta olup staj sorumlusu öğretim üyeleri tarafından değerlendirilmektedir. Başvuruların staj başlangıç tarihinden en geç 10 gün önce teslim edilmesi gerekmektedir.

Bilgisayar mühendisliği donanım stajında genellikle Bilgisayar Organizasyonu, Bilgisayar Mimarileri gibi konuların yanı sıra Entegre Devre tasarımları, VHDL, SystemC, Verilog gibi alanlar üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.

Bilgisayar programcılığı bölümü mezunları genellikle yazılım kodlarını yazarak bilgisayarın anlayabileceği bir dilde programlar oluştururlar. Çeşitli programlama dilleri kullanarak yazılım geliştirme ve kod yazma işlemlerini gerçekleştirirler.

Staj süresi içinde alınan raporlar genellikle staj süresine eklenir ancak bu sürenin toplamın yarısını aşamaz. Rapor süresi 15 günden fazla olan öğrencilerin stajları genellikle iptal edilebilmektedir.

SDÜ, stajların mesleklerin uygulandığı Yüksek Öğretim Kurumlarının laboratuvarları, atölyeleri ve uygulama merkezleri dahil olmak üzere yurt içi veya yurt dışı kamu/özel kurum, kuruluş ve işyerlerinde yapılarak devam zorunluluğunu belirten maddelere sahip bir üniversite olarak karşımıza çıkmaktadır.

Geri