Yazılım Konfigürasyon Yönetimi Nedir?
Yazılım konfigürasyon yönetimi, yazılım yaşam döngüsünün başından sonuna kadar devam eden; üretilen veriyi ve yapılan güncellemeleri kontrol altında tutarak, aynı çıktının tekrar üretilebilmesini sağlamayı ve verimliliği artırmayı amaçlayan entegre bir süreçtir.Configuration Management 2 nedir?
Dijitalleşmenin artık bir zorunluluk olduğu ve firmaların ne yapmaları gerektiği üzerine çalıştığı bugünlerde adını sıkça duymaya başlayacağımız CM2 (Configuration Management 2) yöntemi, entegre süreç mükemmelliğini yakalamak için tasarlanmış bir endüstriyel standart ve iş metodolojisidir.Yazılımda konfigürasyon yönetimi süreci nedir?
Yazılımda konfigürasyon yönetimi süreci nedir?Yapılandırılmış yönetim nedir?
Yapılandırma yönetimi kavramları Bir bileşen , ekibinizin üzerinde çalıştığı yazılım ya da sistemin fiziksel veya mantıksal parçalarını temsil eder. Örneğin, kalp monitörü gibi bir fiziksel parça ya da sunucu gibi mantıksal bir parça için bir bileşen yaratabilirsiniz.Configuration Manager ne yapar?
Configuration Manager güçlü bir yönetim uygulamasıdır ve bu uygulama, organizasyonlar bilgisayarınızdan her bilgisayarı etkileme potansiyelini sağlar.Yazılım konfigürasyonu nedir?
Yazılım konfigürasyonu nedir?Konfigürasyon, yani yapılandırma, bilgisayar sistemini oluşturmak için bileşenlerin düzenlenme şekline verilen bir isim. Yapılandırma hem donanım hem de yazılım bileşenlerinden oluşuyor.
Konfigürasyon yönetimi; ürünün fonksiyonel ve fiziksel karakteristiklerinin tanımlanması, dokümante edilmesi, kayıt altına alınması, değişikliklerin ilgili dokümanlara, verilere ve ürüne aktarılması konularını garanti altına alan ve ürünün yaşam döngüsü boyunca devam eden bir yönetim sürecidir.
Konfigürasyon terimi Fransızca configuration kelimesinden gelmiş, gerçek anlamı dış görünüş olmasıyla beraber “yapılandırma” anlamında kullanılmaktadır. Ayrıca konfigürasyon tam olarak bir yönetim sürecidir.